National

Adrian Năstase: „Un prichindel liberal – Florin Roman”

Publicat: 28 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Năstase Un prichindel liberal  Florin Roman
Fostul președinte al PSD, Adrian Năstase

Fostul președinte al Partidului Social Democrat Adrian Năstase a vorbit despre cum erau în trecut reprezentați liberalii în Parlament. Ulterior acesta a analizat o declarație a lui Florin Roman, care a afirmat că din perioada în care Adrian Năstase deținea o funcție de conducere, Curtea Constituțională a României „a devenit un Dumnezeu”.

„Imi amintesc cu nostalgie de parlamentarii liberali din perioada cand conduceam guvernul. De o mare calitate intelectuală. Capabili de dialog intr-o perioadă in care Romania urmărea obiective externe importante. Atunci, revizuirea Constitutiei devenise o necesitate. Ea s-a realizat in baza unei initiative legislative semnate de toate grupurile parlamentare, inclusiv de TOTI parlamentarii liberali. Ea viza si revizuirea articolului 145, eliminand posibilitatea ca parlamentul sa cenzureze, cu două treimi, deciziile Curtii Constitutionale. La acel moment, Romania era singura tară din Europa in care parlamentul putea să judece singur constitutionalitatea propriilor legi, considerandu-se că această procedură nu este compatibilă cu un stat de drept.

La acea vreme, Florin Roman lucra la Unirea pres SRL din Alba Iulia, pregătindu-se pentru o licentă la Universitatea Spiru Haret. E de inteles că nu a inteles sensul acelor modificări. Iată insă ce declară acum:

«CCR a devenit un Dumnezeu de pe vremea lui Adrian Nastase. Pana la Adrian Nastase, deciziile CCR puteau fi cenzurate de catre doua treimi din Parlamentul Romaniei. In urma acestei modificari, practic, CCR a devenit un fel de Dumnezeu, care, de foarte multe ori, a legiferat peste Parlamentul Romaniei.

Pentru a rezolva aceasta problema, e nevoie de mai mult, e nevoie de revizuirea Constitutiei Romaniei si modificarea modului de numire a judecatorilor la CCR», a spus Florin Roman.

Liberalul a mai sustinut despre CCR ca este, in mare parte, o «anexa» a PSD.»

Să intelegem că Peneleul lui Florin Roman va propune revizuirea Constitutiei pentru revenirea la formula din 1991, cu posibilitatea ca Parlamentul, cu două treimi (pe care le va obtine partidul său după alegeri), să poată invalida deciziile CCR?

Sau poate că Roman va propune ca TOTI judecătorii CCR – care au fost buni in regimul Băsescu si care nu mai sunt buni acum – să fie numiti de Klaus Werner Iohannis?

PS Dacă tot a inceput sezonul de propuneri pentru revizuirea Constitutiei, as vrea să propun si eu o temă: «Fără prosti in functiile publice»”, se arată în textul postat de Adrian Năstase pe blogul personal.

Adauga un comentariu