Actualitate

Adrian Streinu-Cercel, despre pacientul cu coronavirus din România, posibilitatea de răspândire și metode de precauție

Publicat: 27 feb. 2020

Adrian Streinu-Cercel, invitat într-o emisiune de televiziune a vorbit despre primul caz de persoană infectă cu coronavirus din România. Acesta a menționat că tânărul nu este considerat pacient deoarece nu prezintă simptome, ci doar este purtător de virus.

„Tânărul va rămâne internat până în momentul în care, timp de trei zile consecutiv, rezultatul analizelor va fi negativ”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Medicul recomanda dezinfectarea spaţiilor de lucru, spălarea mâinilor cât mai des posibil, evitarea atingerii fetei, ochilor, naşului său gurii cu mâinile. Pe lângă toate metodele de prevenţie anunţate până acum, Adrian Streinu-Cercel recomanda aerisirea regulată a camerelor.

Acesta a vorbit și despre pericolul administrării antibioticelor fără prescripție medicală cu scopul de a trata o viroză. Medicul consideră că acest obicei reprezintă „un malpraxis față de natură”.

„În cazul virozelor nu se iau antibiotice. E total contraindicat. Noi ne tot străduim să reducem acest consum de antibiotice care este abuziv. Dacă am apucat să luăm acel antibiotic trebuie să fim conștienți că ne va găuri scutul de protecție lăsat de mama Natură. Este un malpraxis față de natură. Microorganismele sunt cele care ne protejează care creează o barieră între piele și germeni. Lucrurile nu sunt foarte complicate, depind de noi.”, a zis Adrian Streinu-Cercel.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat joi că epidemia de coronavirus a atins un „punct decisiv„, cerând statelor să acţioneze „rapid” pentru a stăvili acest „virus foarte periculos”.

„Dacă acţionaţi acum într-o manieră agresivă, puteţi stăvili acest coronavirus. Sfatul meu este să acţionaţi rapid ”, a spus el.

Știre în curs de actualizareloading...

Adauga un comentariu