National

Adrian Streinu- Cercel, despre situația pandemiei de coronavirus: „Nu pot să le atrag la toţi atenţia”

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Streinu- Cercel despre situația pandemiei de coronavirus Nu pot să le atrag la toţi atenţia
Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din București

Adrian Streinu-Cercel atrage atenţia din nou şi spune că singurul lucru care ne poate salva de coronavirus este masca purtată corect. Aceasta trebuie să acopere nasul şi gura.

„Ceea ce vedem sunt rezultatele infectărilor din zilele din spate. Avem în faţă un iceberg, vedem vârful şi nu ştim ce este sub apă. Trebuie să ne unim forţele şi să depăşim acest moment. Singurul element care ne poate salva este să purtăm masca cum trebuie. În momentul în care eu vorbesc mai tare, virusul pleacă de la mine şi ajunge la tine.

Foarte mulţi au mască sub nas. Îi văd zilnic. Nu pot să le atrag la toţi atenţia, lumea trebuie să înţeleagă că masca este cea care ne salvează pe noi şi pe apropiaţii noştri.

Orice sistem care este pus în dreptul nasului şi sub gura ne protejează”, a spus Adrian Streinu-Cercel la România TV.

Profesorul a precizat că România ar trebui să urmeze modelul Melbourne.

„Avem un model cât se poate de bun, modelul Melbourne. Potrivit acestuia, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pui masca în momentul în care ieşi din casă, dacă simţi că te încearcă vreo răceală, te duci şi te testezi apoi te întorci acasă. Dacă eşti pozitiv, te izolezi în casă şi ai dreptul să soliciţi autorităţilor locale o sumă de bani care să te ajute în următoarele două săptămâni”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel, despre criza de oxigen: Consumul este extrem de mare.

„Am făcut foarte mari eforturi pentru a suplimenta oxigenul, însă consumul este extrem de mare”, a precizat profesorul Streinu-Cercel.

Adauga un comentariu