Actualitate

Adrian Streinu Cercel reacţionează dur în legătură cu polemica Terapiei Intensive: Ne facem că nu vedem?

Publicat: 06 oct. 2020
Adrian Streinu Cercel in platou la digi24
Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu Cercel reacţionează dur în legătură cu polemica asupra Terapiei Intensive. Într-o intervenţie la un post de televiziune, cunoscutul medic considera că această trebuie să înceteze.

Medicul consideră că un pacient care nu are COVID-19 dar ajunge la Terapie Intensivă nu are cum să primească tratament pentru COVID. Cercel a declarat, în direct la TV, că nu doreşte să facă medicina la televizor.

Adrian Streinu Cercel considera că un pacient negativ COVID nu poate primi tratament de specialitate

Într-un interviu la emisiunea moderată de Mihai Gâdea, Adrian Streinu Cercel a declarat că exista o întreagă polemică asupra Terapiei Intensive. Medicul este de părere că un pacient care ajunge la ATI şi este negativ la infectarea cu COVID-19 nu poate primi tratament cu Remdesivir pentru că nu are de ce:

„Eu aş vrea să înceteze această polemică cu privire la Terapie Intenstivă, că dacă primesc sau nu terapie antivirală, pentru că un pacient care nu este pozitiv în momentul în care ajunge în ATI pentru virus nu primeşte Remdesivir. Nu are de ce. Este un tratament care se aplică pacienţilor care au virus.

Eu nu aș vrea să fac medicină prin televizor, dar nici să las pe alţii care îşi dau cu presupusul despre ce avem noi de făcut în terapiile intensive din România.

Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare…. va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus Streinu-Cercel în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Virusul se găseşte pe stradă, oamenii ar trebui să poarte mască

În altă ordine de idei, dr. Streinu Cercel considera că virusul se află pe stradă, iar oamenii trebuie să poarte masca atunci când fac deplasări în spaţii deschise, dar şi închise. În spaţiile aglomerate cu o circulaţie ridicată, maşinile au un rol esenţial în ”distribuirea” virusului, este de părere reputatul medic>

”Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel: Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează

”Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează, cu o singură condiție: să acopere și gura și nasul și să fie purtată tot timpul. Dacă o astfel de mască se umezește, ea evident că trebuie să fie schimbată dar și schimbarea asta nu trebuie să fie făcută alandala.

Masca respectivă trebuie să fie pusă într-un coș și de acolo să poată fi dusă în așa fel încât să nu mai intre în contact cu mediul înconjurător pentru că dacă o mască este aruncată la un coș de gunoi pe stradă sau aruncată pe jos și este și contaminată vă dați seama că de acolo virusul pleacă, pentru că nu-l ține nimic să stea pe mască”.

Adauga un comentariu