International

Aeroflot va efectua zboruri spre Teheran doar în timpul zilei pentru a reduce riscurile

Publicat: 18 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aeroflot va efectua zboruri spre Teheran doar în timpul zilei pentru a reduce riscurile

Compania aeriană rusă Aeroflot a renunțat la zborurile în timpul nopții spre Teheran, toate cursele spre această destinație fiind reprogramate pentru perioada zilei, după ce un avion de pasageri ucrainean a fost doborât accidental de apărarea antiaeriană iraniană, relatează site-ul agenției Tass.

„Credem că în timpul zilei, există mai multe șanse de a identifica un avion și există mai puține riscuri. Acesta este motivul pentru care Aeroflot și-a reprogramat zborurile”, a declarat Alexander Neradko, șeful Agenției Federale de Transport Aerian din Rusia.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul unui avion de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea unui aeronavei. Autorităţile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei.

Între timp, Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației îndeamnă companiile aeriene europene să evite deocamdată spațiul aerian iranian. Sfatul urmează o recomandare anterioara privind interzicerea zborurilor deasupra Iranului, la o altitudine mai joasă de 7.62 de kilometri, a companiilor aeriene din Europa.

Adauga un comentariu