Actualitate

Afacerea care cucereste Iasul. E uimitor ce au facut acesti tineri – FOTO

Publicat: 13 iun. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Afacerea pusa pe picioare de patru tineri din Iasi contrazice toate opiniile pe care oamenii si le-au facut despre acest domeniu de activitate @ Proiectul creste vazand cu ochii si este pe cale sa cuprinda tot mai multe locuinte din oras, odata ce oamenii se satura sa fie incarcati la facturi @ Ideile noi implementate in sistemul invechit si ajuns fara credibilitate au facut ca un nou tip de afacere sa se nasca la Iasi

Patru tineri din Iasi au pus pe picioare o afacere de succes intr-un domeniu total lipsit de credibilitate si care a mers tot mai rau in ultimii ani. Este vorba despre Urbica, firma de administrare a locuintelor, care aproape a reinventat acest tip de activitate contestat intens de locatarii care se simt furati la plata intretinerii.

Grupul de tineri care a inceput proiectul in anul 2009 se mandreste acum cu cei aproape 5.000 de clienti multumiti pe care i-au adunat in acest timp relativ scurt. Acestia au reusit ca, in putinii ani de activitate, sa duca compania foarte sus pe piata locala, adica imediat dupa liderul Termo-Service, firma detinuta de Primaria Iasi.
„Din toate cele 4 firme de administrare din Iasi, noi am reusit sa ajungem la aproape 5.000 de apartamente in momentul de fata, adica suntem imediat dupa principala firma de pe piata. Anul acesta au venit circa 1.000 de clienti, iar trendul este in crestere. Pana acum nu au existat cazuri de plecari ale clientilor nemultumiti. Principalul nostru atu este tariful scazut pe care il percepem. Practic, clientii nostri platesc in jumatate fata de tarifele percepute la celelalte firme sau la Termo-Service, spre exemplu. Economia pe care o face un locatar numai la acest tarif de administrare este de aproape 20 de lei pe luna, adica 240 de lei anual, o suma importanta pentru multe familii”, explica Nicu Maxim, unul dintre asociatii firmei Urbica.

In vreme ce majoritatea companiilor de administrare percep tarife intre 25 si 40 de lei, cei de la Urbica au reusit sa faca pachete de servicii la pretul de 12,9 lei si 15,9 lei. „In cazul ofertei de 12,9 lei, firma noastra ofera toate serviciile ce tin de administrarea locuintelor, contabilitate, gestiune, plati catre furnizori si asa mai departe, dar si consiliere juridica. Cel de-al doilea pachet cuprinde si servicii de mentenanta si reparatii din partea echipei de instalatori care poate fi contactata non-stop. In ambele oferte avem si ingrijirea gratuita a spatiilor verzi, dar si interventie fara plata in cazul defectiunilor la instalatiile comune”, mai spune Nicu Maxim

Au automatizat calculele listelor de plata

Cei de la Urbica vad in softul folosit pentru calculul listelor de plata unul din punctele forte ale companiei. Acestia sunt de parere ca locatarii s-au saturat sa faca plati dupa „calcule din burta” si pentru lucruri pe care nu le cunosc, facand referire la datele scrise intr-un limbaj mult prea specializat pentru a fi intelese de omul simplu.
„Softul este facut in totalitate de noi. Din cate stim, este cel mai avansat de pe piata pentru ca am adunat partile cele mai bune din programele folosite in administrare raspandite in Romania. Am mers foarte mult pe transparenta, adica am facut toate rubricile clare. De obicei, pe listele de plata clasice nu stii exact ce platesti, lucrurile sunt neclare pentru oameni. In cazul softului nostru, sunt trecute clar consumurile de utilitati, suma care trebuie achitata, istoricul platilor efectuate, fondul de reparatii, cheltuielile si asa mai departe. Toate datele sunt pastrate in baza de date. Daca, spre exemplu, cineva pierde o chitanta, poate veni la noi si listam istoricul platilor. La fel, daca apar disfunctionalitati, adica dupa un consum regulat de 3 mc de apa vine brusc unul de 10 mc, programul nostru face o atentionare pe care o verificam la fata locului. Urmeaza sa lansam si o platforma online in care clientul poate vedea absolut toate detaliile legate de apartamentul in care locuieste”, explica Casian Spiridon, unul dintre asociatii Urbica.

Marile proiecte imobiliare au ajuns clienti Urbica

Lista clientilor Urbica, firma care numara acum circa 15 angajati, s-a marit considerabil in ultimii ani, iar proiecte rezidentiale precum Dream Village, Penta Rezidential, Decorama sau Tudor Residence au intrat si ele sub administrarea firmei din Iasi. Majoritatea clientilor sunt tot iesenii care locuiesc in blocurile clasice. Cei mai multi au schimbat administratorul dupa ani buni in care au tot fost umflati in listele de plata.

„Intr-o mare dificultate sunt locatarii de la bloc, in special cei in varsta care, desi vad lunar ca sunt incarcati la facturi, nu fac nimic sa repare situatia. Multi s-au obisnuit cu acest lucru, desi nu este deloc normal, si privesc cu reticienta schimbarile. Va spun ca multi dintre cei care au venit la noi s-au minunat cum de le-au scazut facturile cu o treime. Din moment ce avem cel mai mic tarif de administrare si cel mai bun soft de calcul prin care nu se poate fura si cu transparenta totala in gestiunea banilor, lucrurile sunt clare”, explica Alex Costea, unul dintre cei care au pornit proiectul Urbica.

Adauga un comentariu