Economic Local

Agenția Națională pentru Locuințe construiește un bloc în Târgu Frumos! Șapte oferte pentru contractul de 1 milion de euro

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Agenția Națională pentru Locuințe construiește un bloc în Târgu Frumos Șapte oferte pentru contractul de 1 milion de euro
Agenția Națională pentru Locuințe construiește 24 de apartamente destinate tinerilor din Târgu Frumos

Interes mare pentru firmele de construcții la licitația ANL pentru construirea unui tronson de apartamente în orașul Târgu Frumos. Ofertele celor șapte societăți au intrat în etapa de evaluare financiară. În localitate au fost construite doar 48 de locuințe ANL

Orașul Târgu Frumos, județul Iași, va beneficia de un imobil nou, ce va fi construit prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Recent, a fost demarată licitația pentru execuția lucrărilor, cu o valoare estimată de 4.690.815 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Construcții Unu SA, Inside Construction SRL, Pavi-Lux SRL, Katar Konneg SRL, Simion Tehnoconstruct SRL, Conest SA și asocierea Consulting Grup Expert SRL – ABC – Con International SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Regimul de înălțime a clădirii este P+2E+M. Amplasamentul este situat pe strada Bogdan Vodă, nr.5A. Apartamentele vor beneficia și de o serie de finisaje.

„Parchet laminat pentru trafic mediu, cu o grosime de minimum 8 mm, gresie antiderapantă pentru bucătării și băi, gresie pentru trafic intens pentru circulații verticale și spații comune, faianță de calitate superioară, tâmplărie PVC minim pentacameral cu geam termoizolant tripan Low-e, tâmplărie aluminiu cu geam termoizolant tripan. La balcoanele situate la parter, tâmplăria exterioară va fi prevăzută cu rulouri antiefracție”, se arată în descrierea proiectului.

În perioada 2001-2017 au fost construite doar 48 de locuințe pentru tineri.

ANL construiește un tronson cu 24 de apartamente destinate tinerilor

În acest moment, Primăria Târgu Frumos a înregistrat 300 de solicitări pentru obținerea unei locuințe ANL.

„La nivelul orașului Târgu Frumos, conform datelor sunt înregistrați 14.436 de locuitori, astfel că se înregistrează circa 300 solicitări de locuințe din partea tinerilor și a familiilor de tineri, care doresc a se stabili în localitate. Deoarece Consiliul Local al orașului Târgu Frumos nu are la dispoziție spații de locuit care să rezolve problemele locative al orașului Târgu Frumos, nu are la dispoziție spații de locuit care să rezolve problemele locative ale acestor categorii de populație, s-a transmis în folosința gratuită a Agenției Naționale pentru Locuințe un teren în suprafață de 1.000 mp situat în orașul Târgu Frumos, pentru construirea a 24 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii”, se arată în documentația procedurii.

Orașul Târgu Frumos va beneficia de utilaje moderne

Primăria orașului Târgu Frumos încearcă să achiziționeze și utilaje moderne pentru curățarea străzilor. Pe data de 20.11.2020 este programată licitația pentru achiziția echipamentelor. Prevederea bugetară a procedurii este de 294.117 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 euro. Necesarul este de o mașină de măturat/aspirat stradal plus un accesoriu ce poate fi atașat pentru intervențiile de deszăpezire.

„Caracteristici tehnice: mașină compactă MIC 130 din clasa 3.5 tone, dotată cu cabină pentru două persoane, suspensia hidrodinamică, independentă, pentru fiecare roată, care să asigure confort sporit și un nivel de zgomot redus, afișaj multifuncțional, unic, integrat în volan, care să fie permanent în câmpul vizual al utilizatorului, elemente de control pe cotieră, care vor asigura o operare ușoară a periilor, containerul colector, care să fie ușor de montat sau demontat, fără a fi necesare alte unelte cu ajutorul cadrului de prindere hidraulic, rabatabil, sistemul de perii să poată fi detașat fără efort, cu ajutorul unui cărucior”, sunt câteva dintre caracteristicile autoutilitarei, care trebuia să aibă ca an de producție intervalul 2019-2020.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul scăzut.

Adauga un comentariu