Info Turism

Aglomeraţie pe litoral în extrasezon. Cât costă cazările la Marea Neagră în septembrie

Publicat: 01 sept. 2020
Aglomeraţie pe litoral în extrasezon. Cât costă cazările la Marea Neagră în septembrie
Cum vor fi tarifele prin programul ”Înscrieri Timpurii” pentru anul viitor pe litoralul românesc

Cât costă cazările la Marea Neagră în septembrie. Pentru că că a început şi programul „Litoralul pentru toţi”, care le permite turiştilor să stea la plajă cu bani puţini, este aglomeraţie mare pe litoral în extrasezon. Vremea este foarte prietenoasă, mai exact parcă suntem în luna lui cuptor. Pe lângă temperaturile ridicate, şi preţurile sunt de extasezon, acestea scăzând chiar şi cu 65%.

La malul mării, temperaturile sunt din luna lui cuptor, iar preţurile de extrasezon, aşa că mulţi romani au revenit pentru o nouă vacanţă, mai ales că a început şi programul „Litoralul pentru toţi”, care le permite să stea la plajă cu bani puţini.

Aglomeraţie pe litoral în extrasezon. Cât costă cazările la Marea Neagră în septembrie

Este aglomeraţie mare pe litoralul românesc. Chiar dacă este prima lună de toamnă, turiştii au luat cu asalt litoralul Marii Negre. Temperaturile de afară se pare că sunt de parte turiştilor, în sensul că aceştia se simt că în luna lui cuptor, nicidecum în septembrie. Hotelierii spun că mulţi turişti şi-au anulat concediile din străinătate şi au venit să se bronzeze la Mamaia sau alte staţiuni de la marea noastră.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Spre exemplu, zilele acestea Plajă din Mamaia Nord este plină că în vârf de sezon. Ce-i drept, şi vremea este la fel de frumoasă. Se înregistrează 30 grade pe litoral, iar meteorologii apun că temperaturile ridicate se menţin pe parcursul întregii luni de septembrie.

Cât costă o vacanţă pe litoral pentru familiile cu copii

Pentru că a început Programul “Litoralul pentru toţi”, preţurile au scăzut chiar chiar şi cu 65% la sejururile mai mari de cinci nopţi. Hotelierii spun că vacanţele petrecute la sfârşit de august şi în septembrie sunt preferatele familiştilor, care cheltuiesc mai puţin cu cei mici.

Copiii până în 12 ani pot sta în aceeaşi cameră cu părinţii, fără costuri suplimentare de cazare. Pentru ei, părinţii trebuie să achite separat doar micul dejun, care costă aproximat 35 de lei la patru stele. Tot la patru stele, pentru un copil de peste 12 ani, trebuie achitata şi cazarea: peste 170 de lei pe zi.

“Un extrasezon, că în vârf de sezon. Sunt turişti care au efectuat un sejur în decursul verii şi acum ne sună şi ne trimit mailuri şi vor să revină. Deja avem grad de ocupare de 70-80-90%. E e o vreme superbă şi chiar o căldură de iulie“, a spus Lahme Bolat, un manager de hotel.

Federaţia hotelierilor anunţa că cele mai multe vacanţe au fost rezervate până pe 14 septembrie când începe şcoala.

Litoralul pentru toţi 2020. Ce trebuie să ştie turiştii despre ediţia din toamnă

Potrivit Federaţiei, programul Litoralul pentru toţi 2020 se adresează tuturor turiştilor care doresc să viziteze litoralul românesc în perioada 1-30 septembrie, beneficiind astfel de tarife cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârful de sezon.
Un număr de 49 hoteluri din staţiunile Jupiter, Neptun, Olimp, Venus, Saturn, Mangalia, Costineşti, Eforie Nord şi Mamaia pun la dispoziţie 3.600 de locuri pe noapte.

„Până în prezent s-au înscris în program 49 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 3.600 de locuri pe noapte. „Aceste locuri vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere şi revanzatorii lor, cât şi direct de către hoteluri”, se menţionează în comunicat.

Turiştii care nu au apucat să folosească voucherele de vacanţă trebuie să ştie că în cadrul programului „Litoralul pentru toţi” se acceptă şi tichetele de vacanţă.

„Ne aflăm într-un an deosebit de greu pentru turismul românesc, acest sector de activitate fiind cel mai afectat în urma apariţiei pandemiei de SARS-CoV-2 în ţara noastră. A trebuit să facem faţa nenumăratelor provocări şi schimbări, deloc uşoare, pe care apariţia noului coronavirus le-a impus, fiecare operator din turism făcând eforturi deosebite pentru că toţi turiştii să se simtă în siguranţă şi să se bucure cu adevărat de vacanţă, în pofida restricţiilor. Astfel, la sfârşitul unui sezon dificil, considerăm că avem obligaţia de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival, oferind turiştilor oportunitatea să petreacă un sejur la malul Mării Negre”, a declarat Dragoş Raducan, Prim-Vicepresedintele Executiv FPTR.
Adauga un comentariu