Actualitate

Agricultorii din România au dat lovitura cu acest fruct. Cât câștigă cu doar un hectar cultivat

Publicat: 13 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Agricultorii din România au dat lovitura cu acest fruct. Cât câștigă cu doar un hectar cultivat
Afinele sunt fructele care aduc beneficii incredibile organismului uman, iar agricultorii din județul Mureș au reușit să dea lovitura

Mai mulți agricultori din România au reușit să dea lovitura cu acest fruct! Este esențial pentru organismul uman, deoarece aduce o mulțime de beneficii, dar și profitul este pe măsură! Iată la ce preț se vinde un singur hectar cultivat!

Nu sunt ușor de întreținut sau cultivat, însă aduc atât beneficii uriașe organismului, cât și un profit pe măsură. Mai mulți agricultori din România au dat lovitura cu un fruct care este cultivat în multe părți ale globului! În plus, acum este și perioada de recoltare.

Afinele sunt fructele care aduc beneficii incredibile organismului uman, iar agricultorii din județul Mureș au reușit să dea lovitura. Astfel de culturi avem la pepiniera din Voivodeni, unde afinele sunt culese cu mare atenție, bob cu bob. Nu este ușor, căci fiecare bob de afină care ajunge pe piață trebuie să fie copt, iar culegătorii trebuie să le aleagă doar pe cele albastre. O persoană reușește să adune între 35 și 40 de kilograme de afine pe zi, iar munca se desfășoară dimineața, de la primele ore.

”Se adună de către o persoană undeva la 35-40 de kg pe zi. Venim de dimineaţă, că dimineaţa e mai răcoare, pe căldură e mai greu. Dar, merge! Locul trebuie să aibă un PH ridicat. L-am ajutat cu turbă şi rumeguş, ca să facem un PH mai ridicat”, spune Petru Friciu, şef pepiniera silvică Voivodeni, technician silvic.

Cât se câștigă dintr-un singur hectar?

Pentru ca afinele să se dezvolte corect, acestea trebuie să aibă un mediu cu un PH ridicat, susținut cu turbă și rumeguș. Ulterior, după ce afinele coapte sunt culese, acestea ajung pe piața internă, la magazinele din Reghin și Târgul Mureș și se vând cu prețuri între 15 și 20 de lei. Și, totuși, cât pot câștiga fermierii dintr-un hectar de afine de cultură? Un singur hectar poate aduce câștiguri și de peste 20.000 de euro.

Adauga un comentariu