Magazin

Ai cărți vechi de vânzare? Uite 4 criterii de evaluare a volumelor tale!

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ai cărți vechi de vânzare Uite 4 criterii de evaluare a volumelor tale

  Importanța cărților în viețile oamenilor s-a dovedit cu mult timp în urmă, iar rolul pe care acestea îl au atât în modelarea minților, cât și a structurii întregii civilizații este unul ce nu poate fi supraestimat. De asemenea, cărțile facilitează accesul la informațiile necesare pentru dezvoltarea culturală, socială și economică, ceea ce le face cu atât mai valoroase.

Cu cât intri mai devreme în contact cu lumea cărților, cu atât vei fi mai fascinat de toate posibilitățile și beneficiile pe care lectura ți le oferă pentru dezvoltarea ta personală. Astfel, dacă tu sau părinții tăi ați fost pasionați de cărți, cu siguranță aveți o bibliotecă mare, iar unele titluri, pe măsură ce au fost citite, poate că și-au pierdut din intensitatea emoțională pe care ați simțit-o la început. Cărțile primite cadou, ori cele cumpărate din curiozitate, însă care au fost citite cu mult timp în urmă, pot fi de folos și altor pasionați de lectură, în cazul în care te decizi să le vinzi și, astfel, să îți eliberezi biblioteca.

Unde poți vinde cărțile pe care le-ai citit?

Cărțile pe care le-ai citit sau care ți-au rămas de la bunici ori părinți pot prezenta interes pentru anticariate, pentru că acestea au ca principală activitate achiziția și comercializarea cărților vechi, de tip second-hand. Prin urmare, dacă ai selectat cărțile la care vrei să renunți, poți contacta echipa de achiziții a unui anticariat din Iași, care se va deplasa gratuit la tine acasă și îți va face o evaluare a cărților de vânzare, tot gratuit. Plata pentru cărțile pe care dorești să le vinzi se face pe loc, în numerar, iar ridicarea cărților de la domiciliul tău este gratuită.

Criteriile de evaluare a cărților vechi

  1. Starea cărților

Condiția în care se află cărțile de vânzare este foarte importantă, acesta fiind și criteriul care poate stabili un preț mai mic sau mai mare pentru un anumit titlu. Prin urmare, atunci când ai cărți de vânzare, trebuie să te asiguri că acestea nu au pagini lipsă, nu au stat în spații închise și umede și că nu s-a vărsat vreun lichid peste pagini, care să compromită structura cărților. Echipa anticariatului este interesată să achiziționeze cărți în stare bună, care mai pot fi citite și de alți pasionați de lectură, ce sunt în căutarea titlurilor care se află chiar în biblioteca ta. Așadar, poți vinde doar cărțile în stare bună, iar pe cele deteriorate le poți folosi, de exemplu, în proiecte hand-made.

  1. Autorii cărților

Un alt criteriu în funcție de care se stabilește prețul unei cărți este reprezentat de autorul volumului respectiv. Autorii clasici, dar și autorii celor mai cunoscute bestseller-uri pot fi evaluați la un preț mai mare întrucât aceștia sunt solicitați de un număr mare de cititori care frecventează anticariatele din Iași. Achizitorii anticariatului dețin o vastă experiență în lucrul cu cărțile, aceștia evaluând mii de volume zilnic, astfel că îți vor oferi prețuri pentru cărțile vechi, care să fie avantajoase pentru ambele părți.

  1. Domeniul din care fac parte cărțile

Cărțile de beletristică sunt prezente în orice bibliotecă, așa că unele cărți din acest domeniu sunt foarte des întâlnite, iar, din acest motiv, prețul lor nu este foarte mare. Cărțile de non-ficțiune care aparțin unor domenii de interes pentru publicul cititor ori pentru cei interesați de studiul academic, sunt, în schimb, evaluate la o valoare mult mai mare față de unele cărți de literatură. Cărțile tehnice, de artă, psihologie și dezvoltare personală ori cele de științe exacte pot reprezenta o comoară ascunsă în biblioteca ta.

  1. Raritatea cărților

Cu cât este mai vechi și mai rar un volum, cu atât acesta îți poate aduce o sumă mai mare de bani. Edițiile speciale, cele princeps ori titlurile din categoria bibliofilie sunt evaluate la prețuri mult mai mari. Cărțile cu autograf sunt, de asemenea, evaluate diferit față de cărțile de literatură, ori cele fără autograful autorului. Trebuie să ții cont, totuși, că autograful unui autor cunoscut publicului poate fi mai valoros decât cel al unui autor mai puțin popular.

Pentru a-ți elibera spațiul de cărțile pe care le-ai citit, ori pentru a renunța la cărțile de care nu mai ai nevoie atunci când vrei să te muți, poți apela la echipa de achiziții a anticariatului din Iași, care îți va oferi servicii de calitate și îți va evalua cărțile la prețuri corecte. Când alegi să colaborezi cu un anticariat pentru vânzarea cărților tale, susții pasiunea pentru lectură a cititorilor din întreaga țară.

 

 

Adauga un comentariu