Magazin

Ai început curățenia de primăvară? Află cum vopseaua potrivită îți ușurează munca!

Publicat: 19 apr. 2021

Deși pare chinuitoare, curățenia generală este o etapă importantă pentru un stil de viață sănătos. Totodată, acest demers înseamnă și reîmprospătarea aspectului interiorului, iar acum este momentul ideal să lași fereastra larg deschisă și să te apuci de treabă. 

Atunci când vine vorba de curățenia generală, majoritatea oamenilor se referă la frecatul podelelor, bătutul covoarelor, curățarea geamurilor și a mobilierului. Mai este, însă, un aspect de care nu foarte mulți țin cont: pereții. Aceștia aduna urme de praf și de murdărie la fel ca oricare altă suprafață din casă, ba mai mult, captează și mirosurile datorită suprafeței spongioase. Știai că o vopsea corect aleasă te poate scuti de munca chinuitoare? 

Iată cum te poate ajuta vopsirea pereților în procesul de curățare a locuinței!

 

  • Vopsea lavabilă pentru pereții interiori

 

Când vine vorba de zugrăvirea pereților interiori, este important să alegi materiale de calitate din două motive: eficiența și aspectul. Astfel, vopseaua lavabilă pentru astfel de proiecte este alegerea ideală, deoarece asigură pereților un aspect uniform chiar și după un singur strat și, totodată, îți permite curățarea imediată și ușoară a petelor. 

De asemenea, lavabila este de mai multe tipuri, fiecare având specificațiile și beneficiile sale. Indiferent de ce modele de vopsea cauți pentru zugrăvire, magazinul Hornbach.ro îți vine în întâmpinare cu o gamă largă de produse, potrivite pentru orice scop sau suprafață, de la beton sau tapet, până la metal, lemn sau chiar piatră. 

 

  • Vopseaua lavabilă cu teflon

 

Aceasta este ideală pentru pereții interiori și pentru tavan, având un grad de rezistență la abraziune ridicat și acoperind foarte bine stratul anterior. Compoziția specială cu teflon asigură protecție pereților împotriva petelor, așadar, pentru curățenia de primăvară este suficient să folosești o lavetă umedă și un strop de detergent pentru împrospătarea suprafețelor. 

 

  • Cu spori de ioni de argint

 

Este o vopsea specială, care asigură protecție împotriva microorganismelor de mai multe tipuri, precum Staphylococcus Aureus, fiind recomandată pentru încăperile cu umiditate ridicată și pentru centre medicale. Aceasta te ajută să îndepărtezi mai ușor funinginea și mucegaiul, previne apariția igrasiei și împiedică mirosul de nicotină să se impregneze în pereți, păstrând un aer mai plăcut în casă. De asemenea, este rezistentă la stropire sau picurare.

 

  • Vopsea lavabilă pe bază de latex

 

Extractul de latex este o emulsie pe bază de polimeri și, odată aplicat pe suprafața peretelui, creează un filtru protector. Din acest motiv, vopseaua lavabilă este foarte rezistentă la abraziune, fiind ideală pentru spații intens circulate și încăperilor cu multă mobilă. Datorită peliculei de latex, suprafața peretelui poate fi ștearsă simplu cu o lavetă, iar tu vei termina curățenia mai repede și mai eficient. 

 

  • Vopsea lavabilă pe bază de silicați

 

Silicatul este un mineral care, adăugat în vopsea, îi sporește protecția antimucegai în mod natural, ceea ce o face ideală chiar și pentru persoanele alergice.Deoarece nu reține murdăria, petele pot fi îndepărtate pur și simplu cu ajutorul unui burete umezit. 

 

  • Vopseaua lavabilă pentru pereții exteriori

 

Spre deosebire de pereții interiori, cei exteriori sunt mult mai expuși la factorii de mediu precum soare, precipitații, îngheț și vânt. Totodată, cele mai bune tipuri de vopsea lavabilă oferă tencuielii și o rezistență sporită la dezvoltarea lichenilor ce ar putea afecta aspectul casei tale. 

De regulă, când vine vorba despre curățenia de primăvară, probabil te gândești mai mult la ce se întâmplă în interiorul casei, mai ales dacă locuiești la bloc. În cazul în care stai la curte, este însă necesar, măcar o dată în an, să te ocupi și de exteriorul locuinței tale. 

Astfel, o variantă eficientă de zugrăvit atât interiorul, cât exteriorul casei și care va asigura menținerea ușoară a unui aspect îngrijit este tencuiala decorativă. Aceasta este ușor diferită de vopseaua lavabilă, fiind mai degrabă un material de construcție, din punctul de vedere al componenței. 

Printre proprietățile sale se numără și rezistența la factorii de mediu, umezeală și murdărie. De regulă, acest material se pretează atât pentru spălarea simplă, cu o cârpă umedă și apă, cât și cu substanțe speciale de curățare. 

Curățenia generală de primăvară poate fi chinuitoare și da, durează mai mult, însă așa cum ai grija de corpul tău folosind produse care să protejeze pielea de acțiunea factorilor exteriori, la fel de important este și să te ocupi de fiecare colțișor al casei. 

Sursă foto: Shutterstock.com.

 

Adauga un comentariu