Magazin

Ai o bicicleta cursiera? Afla cum poti alege cauciucurile potrivite pentru aceasta

Publicat: 30 mart. 2021

In momentul in care cauciucurile de la masina devin uzate nu mai vrei sa risti sa pornesti la drum lung cu ele. De asemenea, cand se strica vreun electrocasnic din casa, doresti sa il schimbi cat de curand pentru a asigura un mediu cat mai sigur familiei tale. Ei bine, aceeasi logica se aplica si cand vorbim despre cauciucurile folosite pentru o bicicleta cursiera.

Cauciucurile de bicicleta, ca orice alt bun, se uzeaza, si la un moment dat iti fac aventurile riscante si nesigure, motiv pentru care trebuie sa te orientezi sa cumperi altele noi.

Alege potrivit cauciucurile de care ai nevoie pentru bicicleta cursiera

In momentul in care pornesti la drum pentru a alege cauciucuri ideale pentru cursiera, va trebui sa iei cateva sfaturi in considerare pentru a te asigura ca faci alegerea optima. In primul rand insa, sa vedem cateva semne care indica clar ca ai nevoie de cauciucuri noi:

  • Incepi sa nu mai observi cu ochiul liber zimtii ce existau pe cauciucuri;
  • Observi ca nu mai poti manevra bicicleta la fel de lejer ca odinioara;
  • Cauciucurile nu mai par sa aiba dimensiuni egale pe toata suprafata si poate chiar apar anumite denivelari sau urme ce iti ridica semne de intrebare;
  • Partea gumata a cauciucului incepe sa se deterioreze;
  • Observi mici taieturi pe suprafata cauciucului care pot sau nu sa duca ulterior la o pana.

Alege cauciucul de dimensiunea potrivita

Nu negam faptul ca poate fi o misiune dificila alegerea dimensiunilor potrivite pentru cauciucurile noi. Insa, nu este o misiune imposibila daca ii acorzi putina atentie. Trebuie, in primul rand, sa verifici numerele pe care le poti gasi inscriptionate pe marginea cauciucurilor deja existente. In general, acestea pot fi sterse, insa macar unul dintre ele tot va fi clar, care iti lasa destula siguranta pentru a cumpara cauciucuri potrivite.

De asemenea, trebuie sa stii pentru ce model de bicicleta cumperi cauciucurile, deoarece cele mountainbike vor avea nevoie de dimensiuni diferite, pe cand cauciucurile pentru o cursiera trebuie sa fie de alt tip.

Alege grosimea potrivita a cauciucurilor

Diametrul cauciucurilor trebuie sa aiba o potrivite exacta, dupa cum am vazut la punctul anterior, insa cand vine vorba de grosimea cauciucurilor pentru cursiera, acestea pot sa difere fata de cele pe care le-ai avut deja. Anumite cauciucuri vor fi mai groase, tocmai pentru a oferi o tractiune mai buna, de exemplu cele pentru o bicicleta mai mare si pe care le utilizezi fie pe nisip sau pe zapada, pentru un plus de siguranta. Insa, cand cumperi cauciucuri pentru cursiera, acestea pot sa fie de o grosime standard. Cea mai buna idee insa este sa te consulti cu cineva de la magazinul de specialitate de unde achizitionezi, pentru a nu iti pune in pericol siguranta.

Cum sa alegi zimtii potriviti?

In momentul in care te uiti la zimtii de la cauciucurile noi, trebuie sa stii exact ce model de bicicleta ai si pentru ce scopuri vrei sa o utilizezi. La mountainbikes, zimtii trebuie sa fie mai proeminenti, din cauza terenului dificil unde vor fi folositi. La o cursiera, acestia nu trebuie sa aiba zimti aproape deloc sau foarte mici.

Acestea sunt doar cateva aspecte cand vine vorba de achizitionarea de cauciucuri pentru popularele biciclete cursiere. Pentru o lista completa a ofertelor si multe alte accesorii pentru iubitorii de aventuri pe doua roti, te invitam sa arunci o privire pe site-ul expertilor de la mosionroata.ro, magazin biciclete in care poti avea mereu incredere.

Apeleaza la specialisti!
Adauga un comentariu