Lifestyle

Ai probleme cu coșurile sub piele? 5 metode pentru a scăpa ele simplu și eficient

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ai probleme cu coșurile sub piele 5 metode pentru a scăpa ele simplu și eficient
Cosurile sub piele pot fi foarte dureroase

Coșurile sunt foarte răspândite mai ales la adolescenți. Aspectul unui coș poate fi deranjant, dar un coș sub piele este mult mai rău. În timp ce avantajul unui coș sub piele este că nu prea este vizibil, singura problemă este că nu poate fi spart și doare. Acum, s-ar putea să vă întrebați ce este un coș sub piele? Un coș sub piele este un tip de acnee care se dezvoltă sub suprafața pielii. Acesta este un coș care doare de două ori mai rău, dar nu puteți face nimic în acest sens. Apare adesea în zona nasului, bărbie și a fruntii.

Evitați să stoarceți coșurile de sub piele

Oricât de tentant poate fi, nu trebuie să stoarceți un coș care se află sub piele. Poate ați mai auzit de lucrul acesta care se aplică în general la coșuri, dar este deosebit de important să nu încercați asta la coșurile de sub piele.

Încercarea voastră să stoarceți un coș de sub piele înrăutățește și mai mult imflamatia, ceea ce poate să facă că zona să se simtă mai delicată la antingere. Poate devenii chiar mai vizibil din cauza roșeții din jurul lui sau să rămână și o cicatrice.

Cel mai bun mod de este să încerci să aduci capul coșului la suprafață, după care îl puteți scoate cu ajutorul tratamentelor pentru coșuri obsinuite.

Aplicați o comprese calde pe coșurile de sub piele

Compresele calde pot ajută coșurile de sub piele în mai multe moduri. În primul rând, pot ajuta la ameliorarea durerii. Căldura ajută la deschiderea porilor care pot aduce capul coșului la suprafață. Acest lucru poate permite bacteriilor să scape singure din piele.

În timp ce puteți cumpăra comprese calde pentru a le încălzii în cuptorul cu microunde, vă puteți crea acasa cu ușurință umezind un prosop cu apă caldă. Aplicați prosopul pe zona afectată timp de 5 până la 10 minute. Puteți repeta acest proces zilnic, atât timp cât este necesar.

Aplicați o cremă pe baza de antibiotice pentru coșuri

Antibioticele vă pot ajuta să scăpați de orice bacterie care contribuie la apariția un coș fie el sub piele sau nu. De asemenea, reduc inflamația. Dacă aveți coșuri sub piele frecvent, astfel de produse pot fi utilizate în jurul zonei afectate că măsură preventivă.

Cele mai frecvente antibiotice pentru acnee includ clindamicina și eritromicina. Acestea ar trebuii sa fie incluse în crema pe care o aplicați de două ori pe zi. Dacă aveți tendința de a avea pielea sensibilă, aplicați o dată pe zi și să vedeți cum reacționează pielea dumneavoastră înainte de a aplica de două ori pe zi.

Cu toate acestea, antibioticele nu sunt eficiente singure. Va trebui să le utilizați în combinație cu alte tipuri de produse pentru acnee, cum ar fi peroxidul de benzoil. Antibioticul scapă de bacterii și inflamații, în timp ce peroxidul de benzoil usucă coșul de sub piele.

Uleiul de arbore de ceai de ajută în lupta cu coșurile de sub piele

Uleiul de arbore de ceai poate servi ca o alternativă naturală la antibiotice și produse chimice fără prescripție medicală. Puteți găsi uleiul la un magazin naturist, dar există și produse din ulei de arbore de ceai disponibile la farmacie.

Pentru o eficacitate optimă, va trebui să utilizați un produs care are cel puțin 5% ulei de arbore de ceai. Aplicați de două ori pe zi până când coșul de sub piele va dispărea complet.

Uleiul pur de arbore de ceai nu poate fi utilizat până nu este diluat mai întâi. Pentru a face acest lucru, amestecați o parte de ulei de arbore de ceai cu o parte ulei de nuca de cocos, jojoba sau ulei de măsline.

Uleiul de arbore de ceai este suficient de sigur pentru utilizarea zilnică. Este doar pentru uz extern.

Mierea de albine te scapă acnee

Mierea de albine este o alternativă naturală la multe medicamente. Mierea are proprietăți antibacteriene naturale care ajută la eliminarea bacteriilor. Pentru a utiliza această metodă, asigurați-vă că mierea este naturala si nu contine alte substante. Aplicați o cantitate mică în zona afectată și lăsați peste noapte. Mierea de albine poate fi, de asemenea, amestecată cu apă ca demachiant.

Când să vedeți un dermatolog pentru a scapă de coșurile de sub pielea

Pielea de sub pielea este una dintre cele mai dificile forme de acnee de tratat. Este nevoie de timp și persistență pentru a scăpa de coș și, de asemenea, pentru a evita deteriorarea pielii. Dacă coșul de sub piele nu răspunde la tratamentele de acasă, luați în considerare consultarea unui dermatolog. De asemenea, aceștia pot oferi soluții dacă aveți nevoie de o soluție rapidă, cum ar fi injecții cu cortizon, pentru a reduce rapid umflarea și a grăbi vindecarea.

De asemenea, ar trebui să consultați un dermatolog dacă aveți probleme cu coșuri sub piele în mod regulat.

Adauga un comentariu