National

Ai trotinetă electrică? Uite ce reguli trebuie să respecți

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ai trotinetă electrică Uite ce reguli trebuie să respecți

Trotinetele electrice vor fi reglementate prin lege. În acest sens se vor aduce modificări Codului rutier. Proiectul prevede, printre altele, amenzi care merg până la 1000 de lei.

Așadar, conform noii prevederi, utilizatorii trotinetelor vor trebui să respecte aceleași reguli ca și utilizatorii bicicletelor.

Propunerea legislativă prevede că, pentru a putea conduce o trotinetă electrică, conducătorul trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. În plus, minorii trebuie să poarte cască de protecție. Această obligație se va aplica atât în cazul trotinetelor electrice, cât și în cazul bicicletelor.

De asemenea, trotinetele electrice vor trebui echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. În caz contrar, circulația acestora pe timpul nopții va fi interzisă.
O altă obligație prevede circulația numai pe pistele de biciclete dacă drumul respectiv este prevăzut cu așa ceva.

Cei care nu vor respecta normele de circulație a trotinetelor electrice stabilite prin acest proiect de lege vor fi sancționați cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv între șase și opt puncte de amendă (un punct de amendă este 145 de lei, ceea ce înseamnă că amenzile ar putea ajunge chiar și la 1.160 de lei).

Pentru ca aceste reglementări să se aplice, inițiativa legislativă trebuie să fie adoptată de Camera Deputaților și apoi publicată în Monitorul Oficial.

Adauga un comentariu