Prima pagină » National » Al doilea român, victima virusului West Nile ! Cu ce simtome se confruntă bărbatul din Mureș
Al doilea român, victima virusului West Nile ! Cu ce simtome se confruntă bărbatul din Mureș

Al doilea român, victima virusului West Nile ! Cu ce simtome se confruntă bărbatul din Mureș

03 aug. 2024, 13:00, 2 ,
în National

Virusul West Nile devine tot mai periculos în România. O a doua persoană a fost infectată în județul Mureș, iar acum se află sub supraveghere medicală. Pentru a ține sub control simptomele provocate de mușcătura de țânțari trebuie să iei în considerare anumite aspecte.

Virusul West Nile a făcut o nouă victimă în România. Un bărbat a fost infectat și a ajuns la spital cu encefalită virală acută, iar acum se află sub atenția medicilor din Mureș.

O nouă infectare cu West Nile

Astăzi a fost confirmat un nou caz de infectare cu virusul West Nile în județul Mureș. Prima persoană care s-a îmbolnăvit a fost înregistrată în București. Bărbatul face parte din categoria de vârstă 75-84 de ani și suferă de encefalită acută, iar în prezent se află sub supraveghere medicală.

Encefalita virală acută este provocată de virusul West Nile fiind transmită prin înțepătura de țânțari. Există mai multe simptome, de la manifestări subclinice, dar pot deveni severe.

” În judeţul Mureş a fost confirmat 1 caz de encefalită virală acută cu virusul West Nile, în mediul urban, la un pacient de sex masculin, grupa de vârstă 75-84 ani. Pacientul este sub supraveghere medicală intarnat în spital, evoluţia este lent favorabilă”, anunţă vineri DSP Mureş.

Simptomele infecției cu virusul West Nile pot varia de la ușoare la severe. Printre cele ușoare se numără: febră, durere de cap, durere musculară și articulară, greață și vărsături, oboseală, erupție cutanată.

Simptomele severe sunt: febră foarte ridicată, durere de cap severă, rigiditate a gâtului, confuzie și dezorientare, slăbiciune musculară și paralizie, convulsii, comă.

Cum să previi riscul de infectare

Prevenirea infecției cu virusul West Nile se concentrează în principal pe evitarea mușcăturilor de țânțari, care sunt principala cale de transmitere a virusului.

Pentru a evita mușcăturile de țânțari poți folosit substanțe care îi țină la depărtare, precum uleiul de eucalipt sau citronella. Se adaugă pe pielea expusă și pe haine.

Îmbrăcați-vă cu haine lungi, cămăși cu mâneci lungi și pantaloni lungi atunci când sunteți afară, mai ales la apus și răsărit, când țânțarii sunt cei mai activi. Hainele tratate cu permethrin oferă protecție suplimentară.

Evitați activitățile în aer liber la apus și răsărit, când țânțarii sunt cei mai activi. Dacă trebuie să ieșiți, luați măsuri suplimentare de protecție, cum ar fi utilizarea de repelente și îmbrăcăminte adecvată.

Pentru protecția în afara locuinței puteți apela la instalarea plaselor de țânțari la uși și ferestre. Goliți sau acoperiți recipientele care pot colecta apă (cauciucuri vechi, vase de flori, găleți, jgheaburi, piscine nefolosite). Asigurați-vă că rezervoarele de apă sunt acoperite corespunzător.

Aveți grijă de curte și grădină. Tundeți iarba și vegetația deasă din jurul casei, deoarece acestea pot oferi adăpost pentru țânțari. Eliminați resturile și deșeurile care pot colecta apă de ploaie.

În zonele de recreere în aer liber, utilizați ventilatoare pentru a descuraja țânțarii. Țânțarii sunt slabi zburători și evită curenții de aer puternici.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
Zodia care își iubește mama mai mult decât orice. Legătura de sânge care nu se rupe niciodată
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit un infarct. Cum se simte tânărul de doar 24 de ani
observatornews.ro
De ce valorează 2,5 milioane de euro porumbeii furaţi de un român în Belgia
Evz.ro
O legendă a televiziunii, dată afară. Momentul de coșmar al carierei
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Care este starea lui Mihai Leu, ajuns în stare critică la spital: "Situația lui s-a înrăutățit rapid"
Dailybusiness.ro
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
RomaniaTV
Mihai Leu, transportat în STARE CRITICĂ la Fundeni! Fostul pugilist se află la Terapie Intensivă
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bunicii aşteaptă a 13-a pensie după Paşte. Câţi bani în plus vin pe card, trebuie tipărite noi taloane
redactia.ro
Detalii cutremurătoare ies la iveală din ancheta bebelușului furat din maternitatea Bacău. Cum a fost scos micuțul din spital și cu cât s-a vândut micuțul
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`