International

Al doilea val de COVID-19 lovește acum Marea Britanie, spune Boris Johnson

Publicat: 18 sept. 2020
Al doilea val de COVID-19 lovește acum Marea Britanie, spune Boris Johnson
Al doilea val de COVID-19 lovește acum Marea Britanie, spune Boris Johnson

Marea Britanie „vede acum un al doilea val” de Covid-19, a spus premierul Boris Johnson, adăugând: „A fost inevitabil să-l vedem în această țară”.

Johnson a spus că nu „vrea să intre în măsuri mai mari de blocare”, dar că ar putea fi necesare restricții mai stricte de distanțare socială. Se înțelege un nou set de restricții pe trei niveluri. Planul ar avea ca scop evitarea blocării la nivel național, dar ar putea opri contactul de la o familie la alta.

Al doilea val lovește acum Marea Britanie, spune Boris Johnson

Primul nivel ar fi nivelul măsurilor existente în prezent în majoritatea regiunilor Angliei – aspectul cheie fiind distanțarea socială. Cel de-al doilea nivel ar implica ceea ce se impune în prezent în nord-estul Angliei – stingeri la locurile de ospitalitate și interzicerea întâlnirilor între gospodării.

Ultimul al treilea nivel ar implica măsuri de blocare mai stricte.

Se așteaptă că restricțiile „de nivelul doi” să fie impuse de la o regiune la alta, dar se crede că acestea ar putea acoperi în cele din urmă aproape toată Marea Britanie.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că este „din ce în ce mai probabil” că cei nouă milioane de locuitori din capitală să fie nevoiți să urmeze exemplul normelor din  nord-estul Angliei și să facă obiectul unor măsuri suplimentare.

Un raport al unei întâlniri la care au fost discutate măsurile pe trei niveluri a fost distribuit BBC. Acesta a explicat că politica de protecție a guvernului este, de asemenea, „în curs de revizuire activă” și ar putea veni în curând o decizie privind măsuri suplimentare pentru protejarea vulnerabililor. Având în vedere că virusul va fi mai sever în timpul iernii, oficialii se gândesc la adoptarea unor măsuri care ar putea dura până în primăvară.

Guvernul ia în considerare o perioadă scurtă de reguli mai stricte în toată Anglia

Anterior, redactorul politic al BBC, Laura Kuenssberg, a declarat că guvernul ia în considerare o perioadă scurtă de reguli mai stricte în toată Anglia, care ar putea fi anunțată în săptămâna viitoare , care ar putea implica închiderea locurilor de ospitalitate.

Se întâmplă întrucât Marea Britanie a înregistrat alte 4.322 cazuri confirmate de Covid-19.

Directorul medical al sănătății publice din Anglia, Yvonne Doyle, a avertizat cu privire la „lucruri mult mai rele care vor urma”, deoarece Marea Britanie a înregistrat o creștere pe scară largă a virusului în toată țara .

„În mod clar, când priviți ce se întâmplă, trebuie să vă întrebați dacă trebuie să mergem mai departe decât regula de șase pe care am adus-o”, a spus premierul, referindu-se la măsurile introduse luni.

El a adăugat că „poporul britanic a făcut o treabă uimitoare – a adus acel vârf în jos prin disciplină”, dar că „oamenilor le este greu să mențină acest lucru, este dificil să mențină această disciplină mult timp”.

Vorbind în Oxfordshire, premierul Johnson a spus că guvernul va ține „totul sub examinare”, dar un al doilea blocaj național a fost „ultimul lucru pe care îl dorește cineva”.

„Vrem să menținem școlile deschise”, a spus el. „Vrem să menținem economia deschisă pe cât posibil, vrem să menținem afacerile.”

Johnson a adăugat: „Singurul mod în care putem face acest lucru este, evident, dacă oamenii urmează îndrumările”.

Adauga un comentariu