Actualitate

Albastru de metil – beneficii multiple pentru sănătate. La ce este bun și cum trebuie folosit acesta

Publicat: 07 iun. 2021
albastru de metil beneficii
Albastrul de metil dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală

Un produs cu multiple întrebuințări, albastru de metil are numeroase beneficii pentru sănătate, în unele cazuri înlocuind cu succes antibioticele. Acesta se găsește și în stare naturală, fiind administrat sub formă de picături, dar și sub formă de capsule. Cert este că acesta reprezintă o variantă ușoară de tratament.

Albastrul de metil este o substanţă organică descoperită de medicul Paul Ehrilch, în anul 1891. Acest omul de ştiinţă a descoperit că albastrul de metil ar putea fi un tratament eficient împotriva malariei, fiind administrat soldaţilor americani. Cu toate acestea, respectiva substanță organică s-a dovedit o variantă destul de eficientă chiar şi în zilele noastre. De asemenea, în unele cazuri, albastrul de metil poate fi o variantă mai uşoară de tratament, înlocuind chiar şi antibioticele.

Se găseşte în unele farmacii tradiţionale, sub formă de picături, într-o anumită concentrare. Dar  în afară de soluție, acesta mai este și sub formă de capsule administrate conform prospectului. Albastrul de metil poate da rezultate excepţionale atât în tratamentele interne, cât şi externe. Poate fi folosit ca analgezic, antiseptic local, dezinfectant, în diverse afectiuni dermatologice, stomatite, ulcerații, dar și infecții ale tegumentelor.

Albastru de metil beneficii

Este unul dintre medicamentele prescrise de medici pentru caracterul său dezinfectant. Întrebuințarea sa în medicină este însă mult mai largă decât s-ar fi crezut. Dacă multă vreme a fost considerat un medicament pentru combaterea malariei, astăzi este utilizat la scară largă împotriva a numeroase infecții. Totodată, are și scopul de a purifica sângele recoltat de la donatori.

„El este și un foarte bun antiviral, antibacterian și antifungic. Este folosit și pentru tratarea sângelui donat de la donatori, sânge care trebuie, într-un fel, purificat de virsururi și bacterii. Această pregătire se face cu albastru de metilen care ajută la pregătirea sângelui pentru transfuzii”, a precizat dr. Adina Alberts.

Rezultate fenomenale împotriva infecţiilor urinare

Această substanță dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii. Cu o toxicitate redusă, produsul este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii.

Este bine de ştiut că în urma administrării interne a substanţei, urina va căpăta o colorație albastră sau verde, care nu trebuie să îngrijoreze – acesta este semnul că substanţa este eliminată pe căile urinare, exercitându-şi, în acest mod, efectele antiseptice. Pentru a fi eficiente, curele se ţin timp de 10-21 de zile (conform prospectului), iar după o pauză de 3-7 zile, ele se repetă, până când analizele microbiologice arată vindecarea.

Recomandat la dureri de gât și răceli

Durerile de gât reprezintă iritația sau mâncărimea (furnicătură) unei zone a faringelui (gâtului) care se intensifică la deglutiție (înghiţire). Atunci când această durere apare ca urmare a infecţiilor bacteriene sau virale, alergiilor sau inflamațiilor, se poate apela la remediul cu albastru de metil.

Încă de la primele dureri, se aplică local albastru de metil, folosindu-se un beţişor de urechi. Se aplică câte puţin pe ambele amigdale, chiar dacă gustul este amar. Aplicarea locală realizată încă de la primele simptome poate duce la reducerea inflamaţiei în doar 5-6 ore.

Tratează aftele bucale

Leziuni simple sau ulceraţii dureroase, aftele bucale apar la nivelul gurii, fiind cauzate de un virus. Pe lângă menţinerea unei igiene riguroase (cea mai importantă măsură de prevenire şi tratament), se poate apela şi la un leac cu albastru de metil, care luptă eficient împotriva infecţiilor cavităţii bucale.

Se toarnă câteva picături de albastru de metil pe un tifon uscat şi se tamponează cu el în gură. În cazul în care candidoza bucală persistă mai mult de 5 zile, se recomandă sfatul specialistului. Fiind o substanţă cu proprietăţi antibacteriene, este folosit şi pentru dezinfectarea rănilor uşoare, superficiale. Așadar, albastru de metil are numeroase beneficii pentru sănătate.

Comentarii
Adauga un comentariu