International

Alberto Contador a bătut recordul de urcare pe Everest

Publicat: 11 iul. 2020
Cycling: 1st TDF Shanghai Criterium 2017 Podium / Alberto CONTADOR (ESP) Celebration / The Honorable Rider Prize / El Pistorero / Shanghai - Shanghai (60km)/ TDF / Shanghai Criterium / © Tim De Waele

Fostul ciclist Alberto Contador a bătut cu 2 minute 37 de secunde recordul lui Lachlan Morton. Multiplul campion a parcurs urcarea de 8.848 de metri în 7 ore, 27 de minute şi 20 de secunde.

Recordurile se pot doborî la orice vârstă. A demonstrat-o Alberto Contador, care, deşi s-a retras de aproape trei ani din lumea ciclismului, a reuşit o performanţă uriaşă.

Spaniolul în vârstă de 37 de ani a bătut recordul Everestului, deţinut de Lachlan Morton, cu 2 minute şi 37 de secunde. Contador n-a escaladat la propriu Everestul pe bicicletă. A urcat de 78 de ori pe căţărarea Navapelegrin, din nordul Madridului, pentru a acoperi distanţa de 8.848 de metri.

Traseul este foarte greu, cu o pantă medie de 12% şi maximă de 20%.

Contador a parcurs distanţa în 7 ore, 27 de minute şi 20 de secunde. Recordul său a fost validat de Hells 500, comisia ce îi monitorizează pe toţi cicliştii care acceptă provocarea Everestului.

„Am completat nebunia Everest. Mesajele voastre mi-au dat curaj să fac şi asta. A fost o experienţă foarte grea, dar plăcută. Pe următoarea o vom face împreună”, a fost mesajul lui Contador pe pagina sa de Instagram.

Cine este Alberto Contador

Alberto Contador Velasco s-a născut pe 6 decembrie 1982 în Madrid, Spania este un fost ciclist spaniol. A câștigat Turul Franței în 2007 (cu echipa Discovery Channel), 2009 și 2010 , Turul Italiei în 2008 și 2011, precum și Turul Spaniei în 2008 (toate cu echipa Astana) Este al 5-lea concurent din istorie, și primul spaniol, care a câștigat toate cele 3 Grand Tours de ciclism. Cariera lui Contador a fost marcată de ocazionalele acuzații de dopaj, dintre care cea mai importantă acuzație Operación Puerto (un caz spaniol de dopaj împotriva doctorului Eufemiano Fuentes și a unor complici început în Mai 2006) a dus la retragerea echipei sale Astana-Würth din Turul Franței din 2006 înainte ca acesta să înceapă. În cele din urmă, acuzațiile au fost retrase, urmând să fie acuzat din nou de dopaj după victoria ce avea să o câștige în anul următor. Contador și-a menținut nevinovăția și niciodată nu s-a confruntat cu o sancțiune individuală de dopaj.

Unde s-a născut

Contador s-a născut în Pinto (în Comunitatea Autonomă Madrid), fiind al treilea din cei patru copii ai familiei. El are un frate și o soră mai mare și un frate mai mic. A practicat anterior alte sporturi, cum ar fi fotbalul și atletismul. Contador a descoperit ciclismul la vârsta de 14 ani datorită fratelui său mai mare Francisco Javier. La vârsta de 15 ani, Alberto a început să concureze în cursele la nivel de amatori în Spania, devenind membru al clubului Real Velo Club Portillo din Madrid.

Deși el nu a avut nicio victorie în acel an sau în anul următor, el a demonstrat mari calități și a fost imediat poreclit Pantani (după Marco Pantani, considerat unul dintre cei mai buni cățărători din toate timpurile) pentru abilitățile sale de cățărare. În 2000, el s-a bucurat de primele sale victorii, câștigând mai multe premii la evenimentele importante din calendarul spaniol de ciclism pentru amatori. El a renunțat la școală la vârsta de 16 ani fără să își susțină examenul de bacalaureat, semnând un contract cu Iberdrola-Loinaz, o echipă de tineret condusă de Manolo Saiz, managerul echipei de ciclism profesionist ONCE.

În 2001, a câștigat campionatul Spaniei de contratimp la categoria under-23.

Ciclistul trăiește în Madrid, atunci când nu concurează, împreună cu iubita sa Macarena, și se bucură de vânătoare în timpul său liber. El are o fascinație pentru păsări, ținând acasă canari de rasă și cinteze.

Adauga un comentariu