Local

Alcoolemia de 1,26 mg/l i-a adus un dosar penal unui ieșean. Polițiștii de frontieră l-au tras pe dreapta

Publicat: 19 mart. 2021
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate.

În data de 18 martie a.c., în jurul orei 18.10, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au oprit, pentru control, pe D.J. 249A, pe raza localităţii de frontieră  Mânzăteşti, un autoturism înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era cetăţeanul român C.F., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul S.P.R. Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Institutul de Medicină Legală Iaşi în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, a transmis purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de politie Denis Lazăr.

Depistat de două ori la volan, cu dreptul de a conduce suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Foltești și Galați  efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat în decurs de două zile conducând două autoturisme diferite, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În data de 18 martie a.c., în jurul orei 12.30, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Băleni, județul Galați, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, existând suspiciuni cu privire la dreptul de a conduce autovehicule, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

Cu o zi în urmă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați, l-au depistat în trafic, pe același bărbat, la volanul unui alt autoturism, deși avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul circulației rutiere.

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Adauga un comentariu