Lifestyle

Alcoolul te ajută să te încălzești?

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alcoolul te ajută să te încălzești
persoana care bea un pahar de alcool

Dacă totuși credeți că alcoolul este o modalitate bună de a vă încălzi, atunci citiți această resursă. Avem vești proaste.

De fapt. Alcoolul creează iluzia căldurii. Mai mult, această iluzie nu durează mult. Vasele se extind și o persoană pierde căldura prețioasă și mai repede. În plus, termoreglarea naturală este afectată la persoanele care consumă alcool – tremururile care apar de fiecare dată când înghețăm dispar și care semnalează că este timpul să mergem să ne încălzim. Mai mult, din cauza alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, o persoană poate subestima situația – să iasă în haine ușoare în frig sau să refuze să intre în căldură.

Dacă o persoană cu intoxicație alcoolică severă își pierde cunoștința pe stradă, pe vreme rece poate dezvolta hipotermie (hipotermie). Această afecțiune pune viața în pericol.

Pentru a vă încălzi, asigurați-vă că mâncați înainte de a ieși afară și îmbrăcați-vă pentru vreme. Cel mai bine este să puneți mai multe straturi : absorbția umezelii, izolația termică și protecția împotriva vântului, ploii și zăpezii. Nu uitați să luați cu voi o eșarfă, o pălărie, mănuși – până seara temperatura scade. Este important să vă păstrați hainele uscate. Transpirația abundentă contribuie, de asemenea, la pierderea mai rapidă a căldurii – îndată ce se încălzește, îndepărtați straturile exterioare ale hainelor.

Dacă trebuie să lucrați mult timp în aer proaspăt, încercați să lucrați încet și amintiți-vă să beți apă și, dacă vă aflați brusc într-o situație dificilă și așteptați ajutor, atunci este mai sigur să îl așteptați în mașină.

 

Adauga un comentariu