Local

Alegeri locale 2020 la Primăria Bârnova. Florin Vornicu, candidatul PMP, și-a prezentat lista proiectelor pentru administraţia din zona metropolitană Iaşi

Publicat: 25 sept. 2020
Florin Vornicu, candidat PMP la Primăria Bârnova
Florin Vornicu, candidat PMP la Primăria Bârnova

Candidatul PMP la Primăria Bârnova și-a prezentat programul electoral pentru alegerile locale 2020. Florin Vornicu, candidatul filialei PMP, a lansat un set de obiective pentru autoritatea din zona metropolitană Iași, proiecte pe care vrea să le ducă la bun sfârșit în mandatul legislativ care bate la ușă.

Alegerile locale 2020 bat la ușă. Pe 27 septembrie 2020, un număr de 5.652 de alegători din comună Bârnova sunt așteptați la urne. Printre candidații la alegerile din comună aflată în zona metropolitană Iași se află și Florin Vornicu, candidatul PMP la Primăria comunei Bârnova. Acesta și-a prezentat programul electoral în fața cetățenilor localității aflate la marginea municipiului Iași.

Programul candidatului PMP

În lista lui Florin Vornicu se numără „Modernizarea infrastructurii rutiere cu fonduri europene, Soluționarea problemelor cu fondul funciar, Extinderea rețelelor utilități (gaz, apă, canalizare, curent, din fonduri europene) în toate satele, Transport public CTP, Înfiinţarea unei S.C. Edilitar gospodărești (pentru executarea lucrărilor agricole, unde cetățenii să fie acționari”. În plus, în platformă acestuia se mai află și: construirea de „Terenuri de sport cu suport cu suprafață sintetică în mai multe sate, în special în Bârnova, înființarea de grădinițe în fiecare sat parcuri și locuri de joacă pentru copii, facilități pentru societăți comerciale care vor să investească în Bârnova.

De asemenea, am în vedere atragerea de investitori și facilități la investiție, construirea unui cămin pentru pensionari, înființarea unei ansamblu de pensiunii turistice având ca scop promovarea comunei, culturii și tradiției bârnovene”, se mai arată în programul candidatului PMP. În plus, acesta dorește și reglementarea problemelor de urbanism, construcţii și amenajarea teritoriului, investiții în sistemul de educație al comunei pentru reducerea abandonului școlar, dar și licitații la vedere fără intermediari și transparență în cheltuirea bunului public.

„În acești 4 ani de mandat pe primarul Bălan l-a interesat doar afacerile lui. În comună s-au asfaltat 2 străzi principale din sat Bârnova, Vișan, iar în Păun, a fost peticită toată de către Consiliul Județean Iași. Nu l-a interesat canalizarea apa, iluminatil public, la gaz se racordează doar cine are bani. În satul Vișan, firma Delgaz Grid SA lucrează direct cu clientul încasând suma de 6 mii lei de familie.

Ulițele din comuna Bârnova arată dezastruos, nici cu căruța nu poți circula.

Sunt într-o proporție foarte mare cetățenii care nu au fost puși în posesie cu terenuri, deși au acte originale sau hotărâri judecătorești definitive. Se adresează foarte urât locuitorilor care-și cer drepturile. În schimb, el vinde sute de locuri de casă și își construiește cartiere de locuințe pentru vânzare, folosind angajații Primăriei Bârnova și utilajele din dotare, și acelea cumpărate cu acte false și preț fals, așa cum a stabilit Curtea de Conturi Iași. Am depus deja o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în acest sens”, a spus Florin Vornicu, candidatul PMP la Primăria comunei Bârnova.

Comuna Bârnova este condusă în prezent de Mihai Bălan. Acesta va candida sub sigla PNL la alegerile locale 2020. Candidatul PMP a ţinut însă să aibă un punct de vedere legat de iniţiativele pe care le-a făcut actualul primar în cei patru ani de mandat la Primăria comunei Bârnova.





Adauga un comentariu