Actualitate

Alegerile regionale din Franța! Lovitură dură încasata de Emmanuel Macron și Marine Le Pen

Publicat: 21 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegerile regionale din Franța Lovitură dură încasata de Emmanuel Macron și Marine Le Pen
Primele rezultate arată că atât președintele Emmanuel Macron, cât și adversara sa, Marine Le Pen, nu vor reuși să obțină câștigurile la care sperau în primul tur al alegerilor regionale din Franța

Primele rezultate arată că atât președintele Emmanuel Macron, cât și adversara să, Marine Le Pen, nu vor reuși să obțină câștigurile la care sperau în primul tur al alegerilor regionale din Franța.

Partidul centrist al lui Macron se preconizează că va câștiga un pic de peste 10% din voturi – suficient pentru a participa la turul doi în weekendul viitor. Partidul de extremă dreaptă al lui Le Pen a rămas, de asemenea, sub așteptări.

Record minim de participanți la alegerile din Franța

Unul dintre parlamentarii lui Macron, Aurore Bergé, a descris performanța slabă a partidului său drept o „palmă democratică pentru noi toți”.

Partidul Național al lui Le Pen era de așteptat să domine prima rundă de votare de duminică și să câștige cel puțin o regiune pentru prima dată. În schimb, se anticipează că va ieși pe locul doi.

Le Pen nu candidează, dar ea a condus campania. Ea a descris numărul de participanți la vot scăzut – o abținere preconizată de 66% – ca un „dezastru civic”.

Ea a dat vina pe rezultatele incapacității guvernului de a inspira încredere în instituțiile politice. „Să recunoaștem, rezultatele au fost marcate de o abținere torențială și, de asemenea, istorică, de aproape 70%, din cauza neîncrederii unui sistem electoral, care lasă alegătorii sentimentul că nu se poate schimba nimic, că totul a fost confiscat”, a spus ea.

Se aleg noi consilii pentru mai multe regiuni din Franța

Alegătorii aleg noi consilii pentru cele 13 regiuni continentale ale Franței, plus unul de peste mări, precum și 96 de departamente. Există mai mult de 15.700 de candidați pentru 4100 de locuri.

Aceste alegeri sunt urmărite în mod deosebit, deoarece următoarele alegeri prezidențiale sunt la mai puțin de un an distanță. Tradiţional, alegerile acestea sunt văzute ca un test pentru alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura în curând

Un sondaj de ieșire arată că partidul Leş Républicains a câștigat 27% din voturi, urmat de partidului lui Le Pen cu 19%. Verzii, Partidul Socialist și La République En Marche (LREM) ale domnului Macron sunt cu 11%.

A fost primul test al partidului lui Emmanuel Macron

Este pentru prima dată când partidul președintelui Macron participă la alegerile regionale – La République en Marche nu a existat ultima dată când au avut loc în 2015. Partidul său nu era de așteptat să se descurce deosebit de bine la aceste alegeri. Luna trecută, un ministru a declarat agenției de știri AFP: „Aceste alegeri nu sunt niciodată bune pentru partidul aflat la putere.”.

Cu toate acestea, LREM s-a descurcat mai rău decât se aștepta. Nu va câștiga nicio regiune direct, deoarece nu a reușit să obțină suficient sprijin în regiunile locale. Macron se va confrunta acum, fără îndoială, cu o provocare înaintea votului prezidențial din aprilie 2022. Alegerile regionale au fost amânate cu trei luni din cauza pandemiei. Pe 27 iunie va avea loc o tură secundă.

Adauga un comentariu