Actualitate

Alertă alimentară! Acest produs foarte consumat a fost interzis

Publicat: 06 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă alimentară Acest produs foarte consumat a fost interzis
Asociația Pro Consumatori a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook, că un tip de înghețată a fost scos de pe rafturile din România, după ce s-a descoperit că are în compoziție un ingredient toxic

Este important să știm ce mâncăm și să alegem cele mai bune alimente. Autoritățile responsabile de ceea ce cumpărăm din magazine sunt mereu atente și iau măsuri când lucrurile scapă de sub control. Aflăm acum că un aliment care crește riscul de îmbolnăvire cu cancer a fost retras de pe rafturile magazinelor.

Înghețată interzisă în magazine

Specialiștii responsabili de alimentele care se vând în magazine ne țin la curent cu tot ce mai este nou. Asociația Pro Consumatori a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook, că un tip de înghețată a fost scos de pe rafturile din România, după ce s-a descoperit că are în compoziție un ingredient toxic.

Mai exact, conține oxid de etilenă în proporții peste cele admise, ceea ce poate fi fatal pentru sănătate. Oxidul poate duce la boli grave, precum limfom, leucemie, cancer de stomac și cancer de sân. Astfel, specialiștii au decis să elimine acest aliment din cele aproape 2000 de magazine în care putea fi găsit.

„De 1970 de ori a fost depașită limita detectabilă a oxidului de etilenă (0,01mg/kg) din înghețata Haagen Dazs cu extract de vanilie!!! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ne-a comunicat faptul că oxidul de etilenă din înghețata Haagen Dazs cu extract de vanilie din loturile retrase de la comercializare în urmă cu 3 săptămâni din cele 1906 magazine a avut valori cuprinse între 1,7 mg/kg și 19,7 mg/kg”, este mesajul transmis de Asociația Pro Consumatori pe rețeaua de socializare.

Înghețata Haagen Dazs Plain Vanilla, la pahar de 460 de ml, a fost retrasă din mai multe magazine, dar nu se cunosc detalii despre cantitatea care a fost interzisă. Astfel, alimentul a fost retras din 1.323 de magazine Mega Image, din 224 de magazine Carrefour, din 154 de magazine Kaufland, din 139 de magazine Profi, din 34 de magazine Auchan, din 22 de magazine Selgros și din 10 magazine Cora.

Adauga un comentariu