National

Alertă alimentară în România! Iată în ce produs au fost găsite bucăți de sticlă

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă alimentară în România Iată în ce produs au fost găsite bucăți de sticlă
Peste jumătate din alimente și băuturi conțin resturi de pesticide

Este alertă alimentară majoră, după ce un cumpărător din Ungaria a descoperit bucăţi de sticlă într-un borcan cu zacuscă produsă în România. Omul a alertat imediat autorităţile maghiare, care au retras de pe piaţă lotul din care făcea parte produsul.

În data de 16 aprilie, autoritățile sanitare veterinare ungare au notificat România, cu privire la descoperirea unor fragmente de sticlă într-un borcan cu zacuscă cu fasole.

Un bărbat, care a cumpărat produsul în cauză, a fost cel care a făcut sesizarea la autoritățile sanitare din Ungaria.

În acest sens, autoritățile sanitare au făcut mai multe verificări, iar în urma probelor s-a stabilit că riscul pentru sănătatea sau viața clientului a fost evaluat ca fiind grav, iar lotul din care făcea parte produsul a fost retras de pe piaţă.

De asemenea, în acest caz a fost activat sistemul european de alertă alimentară, notează G4food.

Peste jumătate din alimente și băuturi conțin resturi de pesticide

Într-o ordine de idei asemănătoare, reiterăm cum resturi de pesticide au fost descoperite în peste jumătate din probele de alimente și băuturi vândute în Marea Britanie. Specialiștii atrag atenția că și România se confruntă cu aceași problemă.

Peste jumătate din alimentele și băuturile din Marea Britanie conțin resturi de pesticide. Cea mai mare cantitate a acestor substanțe chimice periculoase au fost descoperite în căpșune.

Substanțele pot fi periculoase pentru oameni, avertizează specialiștii. Studiul a fost realizat în baza probelor recoltate în anul 2022.

Substanțele chimice au fost găsite în mai mult de jumătate din probele de alimente și băuturi, arată testele, potrivit Sky News.

Căpșunile s-au dovedit a fi cele periculoase în ceea ce privește prezența unor toxine rezistente care pot provoca oamenilor probleme grave de sănătate.

95% din cele 120 de probe testate conțineau toxinele periculoase.

Resturi de pesticide au fost descoperite și în piersici, castraveți, caise și fasole.

Guvernul ar trebui să interzică 25 de pesticide, au spus experții. Acestea au fost descoperite în peste 3.300 de mostre testate de guvernul Regatului Unit în 2022.

Adauga un comentariu