Local

Alertă cu bombă la DGASPC Iaşi. Brigada antitero intervine de urgenţă, după ce un părinte amenință că va arunca clădirea în aer – EXCLUSIV, FOTO, VIDEO

Publicat: 30 iun. 2021

La sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului Iaşi au intervenit de urgenţă autorităţile ieşene. Un echipaj al brigăzii antiteroriste şi poliţiştii sunt la faţa locului după ce tatăl unui copil de la centru a ameninţat prin telefon că va pune o bombă.

„În urmă cu 30 de minute un tată a unui minor ce este în asistență maternală a sunat şi a făcut scandal. În urmă cu doi ani a spart ușa de la centru și a fost rănit. Atunci a fugit şi a amenințat că se va întoarce cu o bombă. Părintele nu este la primul gest de acest fel. Pentru siguranța tuturor au fost sesizate organele legii”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi.

Toată lumea a fost evacuată din clădire.

Un bărbat recalcitrant a aminințat că va pune o bombă la sediul DGASPC Iași

În jurul orei 9.00, Andrei P., care are copilul în sistem a devenit recalcitrant. Acesta este domiciliat în municipiul Iaşi. În urmă cu doi ani bărbatul a mai fost implicat într-un scandal similar. A ameninţat şi a mai spart geamuri la sediul DGASPC Iaşi.

„Dimineaţă s-a primit un telefon de la sediul DGASPC Iaşi de la o persoană care este în evidenţă direcţiei şi are copilul într-o măsură de protecţie specială, persoană care are multiple internări la Socola. Nu este prima dată când este violent şi face scandal la direcţie. A transmis faptul că în jumătate de oră el vine şi pune o bombă. În mod firect am anunţat organele competente care sunt acum la faţa locului şi au evaluat clădirea. S-a stabilit un perimetru de peste 100 m şi se verifică clădirea de către jandarmi, poliţişti. Momentan activitatea din sediu este întreruptă, nu ştiu când vor termina de verificat. Ne vor anunţa”, a transmis Ion Florin, directorul DGASPC Iaşi.

O altă alertă cu bombă a fost înregistrată în urmă cu o săptămână, în zona Gării

IPJ Iaşi a solicitat ajutorul celor de la ISU, după ce un bagaj suspect a fost lăsat în zona Gării din municipiu.

Forţele de intervenţie au asigurat măsuri PSI şi au securizat perimetrul până ce geniştii au aflat ce se afla în acel geamantan.

S-au deplasat echipaje de pirotehnişti, SRI, Jandarmerie, Pompieri, Poliţie Rutieră, Brigada Antiteroristă şi SMURD.

Alerta cu bombă şi la Hotel Unirea din Iaşi

Pompierii ieșeni au intervenit pe data de 6 martie 2021 la Hotel Unirea, unde a fost anunțată o alarmă cu bombă.

Pompierii, brigada antiteroristă, polițiștii, dar şi echipaje de prim ajutor au fost prezente la locul apelului. Oamenii legii au demarat o operaţiune amplă şi au efectuat controale în unitatea de cazare.

„În jurul orei 12:35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat la acel moment reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

A împrumutat telefonul unei persoane care a sunat la 112

Reporterii „BZI” au încercat să afle cine a fost cel care a băgat în sperieți un hotel întreg. Surse din cadrul anchetei au precizat că apelul a fost efectuat din alt județ, nu din Iași. Astfel, apelul a fost efectuat din județul Suceava, mai precis din localitatea Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii din Iași în colaborare cu cei din Suceava au reușit să ajungă la proprietarul telefonului de pe care s-a efectuat apelul. Din câte se pare, este vorba despre o persoană care a împrumutat telefonul unei alte persoane pentru a efectuat un apel.

Proprietarul telefonului le-a spus polițiștilor suceveni că nu a știut că persoana care i-a solicitat ajutorul va efectua un apel la 112 să anunțe că într-un hotel din Iași este o bombă. Polițiștii trebuie să stabilească cine se face vinovat și cine trebuie tras la răspundere. O glumă proastă blochează extrem de multe echipaje de intervenție. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a efectuat apelul ar putea fi amendat chiar și cu 10.000 de lei.

Comentarii
 • E groasă rău la DGASPC Iași, o contabilă a murit acum câteva zile în urma amenințărilor primite de la contabila șefă,femeia avea doar 51 de ani și lucra de ani de zile la DGASPC Iași. Cică directorul Ticu urlă toată ziua să se facă achiziții și plăți că nu ajung șpăgile pentru Costel Alexe și de aceea îi pune pe salariați să facă ore suplimentare.Dacă nu intră DNA-ul acolo nu se mai face lumină, au cheltuit bani publici cu nemiluita, și-au făcut case și case de vacanță, pensiuni și concedii de lux din furtul banului public, totul pe spinarea beneficiarilor de acolo. Treziți-vă odată domnilor din DNA căci altfel vă faceți vinovați de tăinuirea faptelor.

 • Iarăși DGASPC, o fi tatăl acela nebun cu acte dar punem pariu că are dreptate? Cu fătălăul de Ion Florin și cu nesimțitul de Ticu, sigur ajungi la balamuc dacă nu mai rău. Ar trebui să fie făcute anchete dure acolo dar Alexe primește lunar 4000 de euro și stă calm cât mai are der stat.

 • Iată cum caracatița DGASPC face noi victime și din nou,nu se ia nici o măsură. De ce? Pentru că e o vacă de muls banul public sub atenția îndrumare a madamei Vernica și cu știrea lui Alexe tablagiul șpăgar, rușinea ieșenilor. Am auzit că e cam sat fără câini acolo, de-un par egzemplu cică o tanti,pe numele ei Huțanu Carolina,și-a luat concediu medical că are fractură-n cot doar că ea a fost în concediu și la supravegherea vilei pe care și-o construiește. Asta nu verifică nimeni băi Bantaș care iei tu cuvântul?

 • Ei și din nou trebuie să amintim de faptul că urdinișul de la DGASPC, crește pe zi ce trece cu angajări secrete, făcute de moș pârț, Ghiga,care vrea înainte de pensie să strângă din șpăgi bani de merțane, recent a făcut trei angajări pe funduri frumoase și plicuri groase, se știeeee. Apoi mai vine vorba de ăla micu de la achiziții sau care o are mică că nici nu se mai știe cum vine treaba,omulețul care în continuare face achiziți la comanda lui ion florin și ioan ticu,așa pe ultima sută de metri. Cică spaimle amoroase nu s-au potolit,recent o tută de s-a măritat de curînd se fudulește cu bărbatul ei care lucrează la sediul procuraturii. Ca portar, dar nu contează, au pile la procurori, nu? Bantaș care nu-și mai scoate capul din filmulețele porno iese și se simte amenințat de bombe,eroii mamii,cum sunt ei de amenințați. Ce dracu să mai comentezi despre ăștia că deja au depășit demult urzeala tronurilor la fapte .

 • A fugit aminintand că se întoarce cu o bombă. Părintele nu este la primul gest de astfel. Pentru siguranţa tuturor au fost sesizate toate organele legii”,

  no comment

 • Dar despre cursuri de specializare (concedii de lux) platite din banii de la Sindicatul lui peste prajit? Sa explice marele reprezentant ce se intampla cu tonele de bani care se colecteza din partea membrilor. Cu ocazia sarbatorilor nu se ofera nimic din partea sindicatului dar cotiizatiile se iau lunar. A fost frumos in concediu, pardon, la cursuri?

 • Cu Matei de la Sindicat e o poveste veche, clar are gaura în gestiune cât gaura neagră din Calea Lactee dar are și conflict de interese cu nevasta care e șefă la comisia de disciplină și cu fina avocat angajat al Sindicatului. Doar că din banii de cotizație pupă și directorii și alte ipochimene și uite așa toată lumea e mulțumită. Cu cât veți comenta mai multe cu atît se vor ști mai multe.Despre ajutoarele de înmormântare nu s-a zis nimic.De ce? Pentru că sunt doar pentru anumite persoane care au beneficiat,cum e doamna auditor Huțanu iar pentru prostime nu există.

 • Aceasta este consecinta tratamentului la care sunt supuși parintii copiilor de managerii de caz. Acestia le vorbesc f urat, nu valoreaza 2 bani in fata lor si nu ii sprijină cu copii lor. Managerii vorbesc f urat cu ceilalti, nu le da dreptul la vizite la copii si nu i ajuta pe parinti sa si ia copii acasă. Foarye urat vorbesc cu noi alea de acolo. Ne trateaza ca pe ultimii oameni. Sper sa ne ajute cineva, noi nu avem ce sa le dam si de asta ne ia in șuturi. Alea de acolo asyeapta numai plocoane.

 • Nea Sindicatu, alo, acu e chita de niste sporuri sau mariri de salarii pt ca saracii functionari sunt f stresati. :-)))))) iaca, bumerangul! Peste ani o sa va ia cu asalt ceo pe care i umiliți si batjocoriti.

 • O mulțime de inutili la DGASPC IAȘI, O BĂTAIE DE JOC. CUM SA FII ȘEF DE CENTRU ȘI SA ÎȚI BAȚI JOC ÎN ULTIMUL HAL DE ANGAJAȚII CARE MUNCESC CU ADEVĂRAT, IAR PE PUPINCURIȘTI ȘI PE BEȚIVII II OCOLEȘTI. Fac parte din acest centru de foarte mulți ani, dar de când a ajuns duamna Baltag e o bătaie de joc la adresa angajatilor. Dacă lucrurile nu încetează, dacă nu se oprește aceasta bătaie de joc la adresa celor care muncesc cu adevărat și fac tot posibilul sa fie bine SUNT PREGĂTIT SA VIN CU DOVEZI ULUITOARE, CU FOARTE MULTE LUCRURI NEȘTIUTE IN PRESA NAȚIONALĂ, PRESA LOCALA DAR BINEÎNȚELES ȘI ORGANELOR ABILITATE.
  PS : OPINIA PUBLICA VA EXPLODA.

  THE CLOCK IS TICKIN’…..

 • Doamna de la etajul doi, în afară de gavroche, cerca donna și încă vreo două, ce alte pseudonime folosiți? Nu de alta, dar vrem să știm cine-i dintre noi și cine-i din afara sistemului, ca să nu ajungem să ne certăm ca chiorii, între noi. ?

 • Mai rau va trebuie. La cate abuzuri se fac si cata bataie de joc e la DGASPC Iasi , meritati .
  Alooo, Alexe, Vernica, Danga, mai dormiti mult fara sa trimiteti Corpul de control acolo? Ce interese aveti?

 • Hai,față,nu devoalez identități dar pot spune că azi la DGASPC erau cam toți angajații pe afară mai puțin compartimentul de resurse umane. Mâine cică, pelticul oligofren Șerbescu vrea să facă exerciții de evacuare,i-auzi. Serbescule, evacuează te tu de tot ,ai face un mare bine colegilor.

 • Pt un parinte: Pai daca ai dat dovada ca nu esti in stare sa-ti cresti copiii, cum sa ti-i dea acasa? E greu fara alocatie, ha? Panarame care nu-s in stare sa aiba grija copiilor, dar vor sa-i chinuie ca sa le ia banii. la puscarie cu voi, scarbelor.

 • Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei. Prostia, nu.” – Umberto Eco . Dacă cei în măsura sa gestioneze asemenea amenințări gândesc că un asistat social congelat de foame poate întra în posesia unui dispozitiv exploziv ori nu gândesc logic ,ori mucegaiesc în birouri și nu îsi pot justifica existenţa

 • @ Cioara Nu devoalăm dar ML egal my love, iar salarizarea nu mai e la resurse umane. @ Tutti frutti Eu nu aș paria pe asta!

 • Au facut treaba si azi clanul Simona&Co.Nu mai ajunge DNA-ul ala peste ele ca la cate reclamatii au, ar trebui sa le ia de cum intra pe usa.Nu a doua zi. O sa va ajunga lacrimille copiilor, sa nu credeti ca o sa scapati. Prea multe ati facut prin dosare, ati mintit si ati dus in eroare inclusiv instantele. La puscarie. Sa planga si copiii vostri de doru vostru!

 • Sunt Tămăduitoarea Larisa,apelaţi ACUM cu încredere la +40785893646 pentru rezolvarea tuturor problemelor dumneavoastră. Împreunez iubit cu iubită,soţ cu soţie.
  Aveţi nelămuriri în familie,neînţelegeri,probleme pe plan financiar,simţiţi că sunteţi afectat de blesteme ce vă aduce viaţa la ruină,toate aceste probleme vor lua sfârşit apelând la harul şi puterea mea;farmecele pot ajunge să vă controleze viaţa şi fericirea şi destinul,eu prin înţelepciunea mea şi prin harul suprem pe care l-am moştenit de la străbunica mea continuu să întâmpin şi să ajut oameni să scape de toate problemele şi suferinţele,te pot ajuta ca destinul tău să meargă pe acelaşi drum cu tine,te ajut să îţi rezolvi problemele în dragoste şi să îţi găseşti marea iubire. Relaţi la telefon +40785893646

 • Tămăduitoare Larisa, împreună-l pe Florin Ion cu DNA_ul. Și pe Niculina cu Simona cu Alina & co zi-le dacă își mai revin de la blesteme.

Adauga un comentariu