National

Alertă cu bombă la Tribunalul București. Activitatea instanței a fost sistată – UPDATE

Publicat: 05 iun. 2020
Bombă la Tribunalul București
Tribunalul București

Alertă cu bombă la Tribunalul București. Activitatea instanței a fost sistată și se încearcă verificarea de urgență. Echipele pirotehnice încearcă să afle dacă vorbim despre o alertă reală sau una falsă. Tribunalul București a fost evacuat, după ce instituția a primit un e-mail de la o persoană care anunță că astăzi „Tribunalul va fi aruncat în aer”. Toate sălile de judecată s-au închis, iar cei care erau aduși la instanță pentru verificarea măsurilor preventive au fost urcați în dube și conduși către centrele de detenție.

UPDATE: Ameninţarea cu bombă de la Tribunalul Bucureşti s-a dovedit a fi una falsă. Preşedinta instanţei, judecătoarea Laura Radu, a anunţat că încă nu a fost identificat autorul alertei, dar a subliniat că activitatea instanței a fost foarte afectată.

„Activitatea continuă în acest moment în parametri de normalitate. (…) A fost foarte afectată activitatea, având în vedere că aveam intervale orare bine definite, având în vedere că această măsură de evacuare a avut loc la ora 10:00, iar acum este trecut de ora 13:00. Deja s-a pierdut timp important. Sperăm să fie recuperat”, a declarat Laura Radu

UPDATE: În afara tribunalului se află sute de magistrați, care sunt evacuați de mai bine de 2 ore. Perimetrul din fața clădirii  este securizat de polițiști, precum și de echipa de la intervenții pirotehnice, care face cercetări.

De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, autoritățile au fost alarmate de un apel la numărul de urgență 112

Un individ a sunat la 112 și a anunțat, în urmă cu puțin timp, că a amplasat un dispozitiv exploziv pe Calea Victoriei din București. Polițiștii au blocat zona, iar pirotehniștii de la SRI vor verifica locul respectiv pentru a vedea dacă amenințarea se confirmă. în ultimele, săptămâni, în bucurești au fost sesizatea nu mai puțin de patru astfel de amenințări, dar, din fericire, toate s-au dovedit a fi false.

O alertă cu bombă a creat panică printre angajații Antena 1

A fost alertă cu bombă la sediul televiziunii Antena 1! Echipaje de Poliție s-au prezentat la fața locului și au cercetat clădirea. Evenimentul a avut loc în finalul derby-ului CFR Cluj – FCSB (1-0), când jurnaliștii Costin Ștucan, Mihai Mironică și Remus Răureanu se pregăteau să analizeze victoria echipei lui Dan Petrescu. Din cauza alertei cu bombă, toți jurnaliștii GSP au fost scoși din redacție pentru câteva zeci de minute, redacția GSP fiind situată în aceeași clădire.

„Suntem în fața redacției la o ediție mai mult decât specială, fiindcă e o alertă cu bombă la vecinii de la Antena 1, dar discutăm în continuare fiindcă nimic nu ne poate opri să vorbim despre meci”, a explicat Costin Ștucan.

De asemenea o persoană a anunţat în data de 20 februarie, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, că la Mall Veranda din Sectorul 2 ar exista o bombă amplasată.

Poliţia şi echipa pirotehnică a SRI s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. În momentul de fată se întreprind măsurile specifice în astfel de situaţii. Din fericire, anunţul cu bombă de la mall-ul din zona Obor s-a dovedit a fi fals, după ce, în urma controlului pirotehnic, nu au fost găsite „elemente de interes”, conform reprezentanţilor Serviciului Român de Informaţii.

Adauga un comentariu