Actualitate

Alertă în comunele ieșene. Bombe găsite în apropierea unor zone populate din județ

Publicat: 14 apr. 2020

Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați în această perioadă să intervină în unele comune ieșene pentru a ridica proiectile provenite din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial și care au rămas neexplodate.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de distrugere a două elemente de muniție rămase neexplodate, respectiv bombă explozivă sudată cu focos de cap și un proiectil exploziv calibru de 100 milimetri, în localitatea Sculeni, comuna Victoria. Suprafața asanată a fost de 500 de metri pătrați. Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Balș, pentru a ridica de pe un teren viran o bombă de aruncător calibru de 120 de milimetri. Suprafața asanată a fost de 100 de metri pătrați”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

A fost ridicată și o bombă de aruncător calibru de 120 de milimetri

În plus, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Bărbătești, comuna Cucuteni, pentru a ridica de pe un teren viran o bombă de aruncător calibru de 120 de milimetri. Suprafața asanată a fost de 300 de metri pătrați.
Pompierii au avut de intervenit și în alte misiuni zilele trecute.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină pentru deblocarea ușii unui apartament din municipiu, pe strada Columnei. După pătrunderea în apartament, proprietarului i-a fost asigurat accesul în locuință. În perioada 10-12 aprilie 2020, echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 29 de acțiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor din cadrul Inspectoratului din zonele Iași, Botoșani și Neamț”, au mai arătat cei de la ISU Iași.

Au fost efectuate și o serie de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim-ajutor calificat. Astfel, echipajele SMURD au intervenit la 60 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu