Actualitate

Alertă în comunele ieșene. Bombe găsite în apropierea unor zone populate din județ

Publicat: 14 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă în comunele ieșene. Bombe găsite în apropierea unor zone populate din județ

Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați în această perioadă să intervină în unele comune ieșene pentru a ridica proiectile provenite din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial și care au rămas neexplodate.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de distrugere a două elemente de muniție rămase neexplodate, respectiv bombă explozivă sudată cu focos de cap și un proiectil exploziv calibru de 100 milimetri, în localitatea Sculeni, comuna Victoria. Suprafața asanată a fost de 500 de metri pătrați. Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Balș, pentru a ridica de pe un teren viran o bombă de aruncător calibru de 120 de milimetri. Suprafața asanată a fost de 100 de metri pătrați”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

A fost ridicată și o bombă de aruncător calibru de 120 de milimetri

În plus, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Bărbătești, comuna Cucuteni, pentru a ridica de pe un teren viran o bombă de aruncător calibru de 120 de milimetri. Suprafața asanată a fost de 300 de metri pătrați.
Pompierii au avut de intervenit și în alte misiuni zilele trecute.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină pentru deblocarea ușii unui apartament din municipiu, pe strada Columnei. După pătrunderea în apartament, proprietarului i-a fost asigurat accesul în locuință. În perioada 10-12 aprilie 2020, echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 29 de acțiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor din cadrul Inspectoratului din zonele Iași, Botoșani și Neamț”, au mai arătat cei de la ISU Iași.

Au fost efectuate și o serie de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim-ajutor calificat. Astfel, echipajele SMURD au intervenit la 60 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu