National

Alertă în MAE! Doi angajați au fost testați cu COVID-19

Publicat: 21 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă în MAE Doi angajați au fost testați cu COVID-19
Pandemia de coronavirus

Doi funcționari din Ministerul de Externe au fost depistați cu COVID-19, a anunțat luni această instituție, care a precizat că este vorba despre persoane cu funcții de execuție. Conform sursei citate, niciunul dintre cele două cazuri are legătură cu vreo infecție anterioară confirmată la nivelul Centralei MAE.

Cele două cazuri au fost identificate în cursul zilelor de 20 și 21 septembrie.Instituția precizează că au fost luate, în regim de urgență, toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsuri de protecție pentru restul colectivului.

Ministerul de Externe a mai anunțat în ultimele luni cazuri de infectare cu COVID-19, atât la nivelul Centralei MAE, cât și la nivelul reprezentanțelor diplomatice din Marea Britanie și India.

Anunț important făcut de Alexandru Rafila: Când vor fi reimpuse restricțiile în România

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, a făcut un anunț important în legătură cu reimpunerea restricțiilor în România, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19.

„În momentul în care 80% din paturile de la terapie intensivă vor fi ocupate, probabil intrăm într-o situaţie foarte delicată. Ar trebui să existe nişte scenarii pe care autorităţile să le aibă în vedere pentru a nu pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar”, a spus Alexandru Rafila.

Anunț important făcut de Alexandru Rafila: Când vor fi reimpuse restricțiile în România

Reprezentantul României la OMS susține că în funcție de momentul aplatizării curbei de creștere se pot lua sau nu măsuri.

„Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii“, precizează Alexandru Rafila.

O creștere cu 40% va afecta serios sistemul sanitar

Președintele Societății Române de Microbiologie este de părere că în momentul în care va fi înregistrată o creștere cu 40%, dublu față de cea de acum, sistemul sanitar va fi afectat și atunci se vor impune măsuri.

„Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, menționează Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu