Actualitate

Alertă în Năvodari! Coloană de fum după explozia urmată de incendiu de la rafinăria Petromidia. Planul roșu de intervenție a fost activat. Bilanțul victimelor a ajuns la 6 și s-a înregistrat primul deces – FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 02 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă în Năvodari Coloană de fum după explozia urmată de incendiu de la rafinăria Petromidia. Planul roșu de intervenție a fost activat. Bilanțul victimelor a ajuns la 6 și s-a înregistrat primul deces - FOTO VIDEO UPDATE
Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a declarat că nu a fost vorba de o eroare umană la baza producerii exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, ci de un echipament care a cedat.

O explozie ar fi avut loc astăzi, 2 iulie 2021, la Petromidia, în Năvodari. Primele informații arată că cel puțin o persoană a fost rănită.

„Se pare că este vorba despre un incendiu. Nu pot să vă dau alte informaţii”, au transmis reprezentanții Petromidia.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat!

UPDATE: O persoană a decedat în urma exploziei. Bărbatul mort avea doar 32 de ani.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat, la Aleph News, că bărbatul dat dispărut în urma exploziei de la Petromidia a fost găsit decedat.

„Avem primul deces. Este bărbatul dispărut. Alte două victime vor fi duse la București”, a spus Coșa.

Alte două victime vor fi îngrijite la Spitalul din Constanța.

Potrivit prefectului, incendiul a fost localizat la ora transmiterii știrii, iar populația orașului Năvodari nu este în pericol.

UPDATE: Raed Arafat, trimis urgent de Guvern la fața locului. Peste 50 de pompieri intervin la fața locului.

Victimele, toate angajate ale rafinăriei, au vârste cuprinse între 30 si 50 de ani.

A fost alertată Garda de Mediu.

UPDATE: În aceste momente sunt șase victime, iar o persoană este dată dispărută!

UPDATE: Turiștii de pe litoral sunt avertizați să părăsească litoralul și să evite zona pe o rază de un kilometru. În aceste momente, bilanțul victimelor ar fi crescut la 3, aceștia sunt preluați cu un elicopter SMURD.

UPDATE: Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

UPDATE: „Constanța – explozie urmată de incendiu la o rafinărie din localitatea Năvodari. Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă. Din informațiile primite până la acest moment, 2 persoane ar fi rănite. Misiunea este in dinamică”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Planul roșu de intervenție a fost activat.

UPDATE: „Pentru eficientizarea misiunii de raspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, mai transmite IGSU.

Mesajul RO-ALERT: „ATENȚIE ATENȚIE ATENȚIE. La Petromidia zona Midia – Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranța dvs., evitați zona pe o rază de 1.000 m, rămâneți în interiorul locuinței, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum/noxe! ISU Constanța”.

Știre inițială

În urma exploziei a fost înregistrată o victimă cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului, se mai arată din informațiile preliminare oferite de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Constanța. Focul și fumul puternic sunt vizibile atât in Mamaia, cât și din Corbu.

Persoanele din apropierea incidentului au primit avertizare de tip RO-ALERT în legătură cu pericolul unei explozii.

„Situația nu este de natură să afecteze circuitul turistic sau viața turiștilor”, a transmis prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, la Digi 24.

Ministerul Sănătății anunță în ce stare sunt victimele exploziei de la Petromidia

Ministerul Sănătății anunță în ce stare sunt victimele exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime.

O victimă are arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală. Este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare.

O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la față.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

Adauga un comentariu