National

Alertă în Prahova! Iată ce conservă a consumat un bărbat de a ajuns pe patul de spital 

Publicat: 24 apr. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Alertă în Prahova Iată ce conservă a consumat un bărbat de a ajuns pe patul de spital 
Medicii au început o luptă contracronometru pentru a-i salva viaţa pacientului

Iniţial, bărbatul a mers la Spitalul orăşenesc Urlaţi, a primit tratament pentru simptomele digestive, însă în timpul tratamentului au apărut şi simptomele neurologice – nu putea înghiţi şi ridica pleoapele – el fiind trimis la spital la Ploieşti.

„I s-a prescris un tratament. În următoarele zile au apărut și simptomele neurologice, respectiv nu mai putea să ridice ploapele și nu mai putea să înghită. S-a prezentat din nou și a fost trimis către spitalul nostru cu suspiciunea de botulism, suspiciune care s-a și confirmat”, a precizat Andrei Ilinca, director medical SJU Ploieşti.

Astfel, medicii au început o luptă contracronometru pentru a-i salva viaţa pacientului.

„În momentul de față starea este ameliorată deoarece a beneficiat deja de două doze de antitoxină boturinică, iar în cursul zilei de astăzi așteptăm cea de-a 3-a doză”, a mai spus Andrei Ilinca, director medical SJU Ploieşti.

Bărbat infectat cu botulism, după ce ar fi mâncat conserve de peşte

Doctorii au reuşit cu greu să găsească o doză de antitoxină botulinică. În România nu există antidotul, care a fost adus din Republica Moldova.

„A fost foarte greu. Am fost ajutați de Spitalul de boli infecțioase din Chișinău, deoarece pe teritoriul României nu au găsit acest medicament, acest antidot”, a mai declarat Andrei Ilinca, director medical SJU Ploieşti.

Între timp, starea bărbatului s-a ameliorat.

„Botulismul este o intoxicație alimentară. Practic, omul ingeră toxina secretată de bacilul botulinic. Bacilul se dezvoltă într-un mediu fără oxigen. Secretă această toxină și pacientul când mănâncă, ingeră toxina gata preparată”, a spus Dan Decebal, medic primar epidemiologie.

Pacientul va fi monitorizat 24 de ore din 24, până când starea lui de sănătate se va îmbunătăţi complet.

Comentarii
Adauga un comentariu