International

Alertă în SUA! Clădirea Capitoliului a fost securizată, după ce s-au auzit focuri de armă – VIDEO/ UPDATE

Publicat: 02 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă în SUA Clădirea Capitoliului a fost securizată după ce s-au auzit focuri de armă - VIDEO UPDATE
Vineri, 2 aprilie, un vehicul a lovit barierele de securitate din jurul Capitoliului, iar clădirea a fost securizată, potrivit autorităților din capitala americană.

Este alertă în Statele Unite ale Americii! Vineri, 2 aprilie, un vehicul a lovit barierele de securitate din jurul Capitoliului, iar clădirea a fost securizată, potrivit autorităților din capitala americană.

UPDATE: Unul dintre ofițerii de poliție răniți de atacator a decedat. Moartea acestuia a fost confirmată oficial, într-un briefing susţinut de şefii poliţiei:

„A fost o perioadă dificilă pentru Poliţia Capiotoliului după evenimentele din 6 ianuarie, iar acum s-a întâmplat acest incident. Vă rog să îi pomeniţi pe membrii Poliţiei Capitoliului şi familiile lor în rugăciunile voastre”, a spus Yogananda D. Pittman, şeful în exerciţiu al acestei structuri poliţieneşti.

De asemenea, Garda Naţională a desfăşurat Forţa de Răspuns Urgent în sprijinul Poliţiei Capitoliului, potrivit unei surse oficiale.

În acest moment, aproximativ 2.300 de membri ai Gărzii Naţionale staţionaţi în capitala americană au venit în sprijinul autorităţilor locale, statale şi federale.

UPDATE: Suspectul în atacul de la Capitoliu a murit la spital, potrivit surselor CNN. Un oficial din rândul forţelor de ordine confirmă că atacatorul a reuşit să rănească cu cuţitul cel puţin un ofiţer de poliţie.

Știrea inițială

Doi polițiști au fost răniți în urma impactului dintre vehicul şi barierele de securitate. Presa internațională arată că şoferul vehiculului a supravieţuit impactului şi a ieşit din autoturism agitând un cuţit. Forțele de ordine au recurs la împușcarea acestuia.

Suspectul a supravieţuit şi împuşcăturilor şi a fost arestat. Din păcate, cei doi poliţişti răniţi în atac au fost duşi la spital.

În timpul atacului, membrii legislativului american nu se aflau la Capitoliu. Membrii Senatului şi ai Camerei  Reprezentanţilor e află într-o mini-vacanţă ocazionată de Paştele Catolic.

La momentul publicării acestei știri, blocada instituită la Capitoliu afectează și străzile învecinate. Presa internațională a publicat imagini, potrivit cărora un elicopter survolează zona atacului, iar două persoane sunt urcate pe tărgi în ambulanțe.

Articol în curs de actualizare.

Adauga un comentariu