Actualitate

Alertă la Ministerul Sănătății. Un alt angajat, testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 12 sept. 2020
Un alt angajat al Ministerului Sănătății a fost confirmat cu Covid-19

Încă un angajat al Ministerului Sănătății a fost diagnosticat cu noul coronavirus, a anunțat, sâmbătă, instituția. Este vorba despre o persoană asimptomatică, aflată în izolare.

Ministerul Sănătății a confirmat, sâmbătă, identificarea unui alt caz de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaților.

„Este vorba de o persoană asimptomatică aflată în izolare”, anunță MS.

MS menționează că acest caz nu are legătură cu cel anunțat vineri seara.

„Și în acest caz, DSP București va demara ancheta epidemiologica, în conformitate cu legislația în vigoare. MS ia măsurile necesare pentru dezinfectarea/ igienizarea spațiilor de birouri”, potrivit sursei citate.

Alertă la Ministerul Sănătății!

Un angajat al Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la COVID-19, informează, vineri seara, reprezentanții instituției. Angajatul urmează să fie internat într-un spital de boli infecțioase. Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că vor fi luate măsurile necesare pentru igienizarea și dezinfectarea spațiilor de lucru din clădirea ministerului.Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis, vineri seara, că un angajat a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV-2. Este vorba despre o persoană care prezintă simptomatologie ușoară si care se află, în prezent, în izolare.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis, vineri seara, că un angajat a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV-2. Este vorba despre o persoană care prezintă simptomatologie ușoară si care se află, în prezent, în izolare. Angajatul va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

„În acest context, conform metodologiei, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București va demara ancheta o epidemiologică. De asemenea, într-o etapă imediat următoare, vor fi luate măsurile necesare pentru igienizarea și dezinfectarea spațiilor de lucru din clădirea centrală a MS, precum și măsuri suplimentare pentru protecția angajaților”, au transmis reprezentanții MS.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre locurile la Terapie Intensivă! Câte paturi sunt disponibile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre locurile la Terapie Intensivă. Conform declaraţiilor făcute de ministru, în România sunt 1034 de paturi complet utilate de Terapie Intensivă, dar sectorul ”trepideaza”. În altă ordine de idei, Tătaru considera că România a trecut de o nouă cocoaşa şi că dacă populaţia va respecta măsurile impuse de autorităţi, ţara ar putea avea o scădere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre locurile la Terapie Intensivă

În prezent, în România, sunt peste 4000 de persoane angajate în unităţile medicale care au contactat virusul din Wuhan, 2000 de persoane din personalul auxiliar, dar şi încă 2700 de persoane care sunt angajate pe o perioadă limitată de timp. Întrebat despre situaia angajărilor în unităţile medicale, Nelu Tătaru a declarat că momentan nu exista un deficit de personal, dar dacă populaţia nu va respecta măsurile de siguranţă, se va ajunge la un colaps a sistemului:

„Această pandemie nu se tranşează în spitale, ci în prespital, unde avem o transmitere accentuată şi o creştere a numărului de cazuri. Nu ducem lipsă, dar nu trebuie să ne lăsăm pe asta, personalul medical a făcut faţă în această perioadă, dar dacă noi, cei care ar trebui să respectăm nişte reguli, ne lăsăm doar pe corpul medical, vă spun că vom ajunge să colmatăm acest sistem. Trebuie ca acest corp medical să şi facă faţă presiunii, dar trebuie să aibă şi viaţă personală”, a spus Tătaru.

Adauga un comentariu