National

Alertă la o croitorie din Urziceni. 21 de angajate depistate pozitiv cu coronavirus

Publicat: 05 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă la o croitorie din Urziceni. 21 de angajate depistate pozitiv cu coronavirus
Coronavirus

Douăzeci şi una de angajate ale unei croitorii din Urziceni, judeţul Ialomiţa, au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus. Potrivit autorităţilor din judeţul Ialomiţa, 21 de angajate ale unei ctroitorii din Urziceni au fost confirmate cu coronavirus. Croitoria este un punct de lucru al unei firme din Bucureşti şi are în total 51 de angajaţi. Primul caz confirmat a apărut săptămâna trecută la o femeie care a fost internată la Spitalul Municipal Urziceni. Două zile mai târziu, o altă femeie a primit confirmarea la aceeaşi unitate medicală. Ulterior, o a treia femeie din Urziceni, de data aceasta internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, a primit diagnosticul de COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a făcut anchetă epidemiologică, dar cele trei femei nu au recunoscut în primă fază că au lucrat în ultima perioadă în acelaşi loc. Ulterior, autorităţile au făcut legătura şi şi-au dat seama că toate aceste cazuri provin din acelaşi loc, respectiv croitoria din Urziceni. Toţi salariaţii de acolo au fost apoi testaţi şi în urma analizelor de laborator au mai apărut încă 18 confirmări. Autorităţile din Ialomiţa au declanşat o anchetă epidemiologică în care vor să afle cum s-au îmbolnăvit cele 21 de persoane. Familiile angajatelor secţiei de confecţii din municipiul Urziceni au intrat pentru două săptămâni în izolare la domiciliu.

Nou focar de infecție și la Poliția Capitalei

Sindicatul Europol a anunțat că există un focar de infecție cu coronavirus la Poliția Capitalei. Primul polițist testat pozitiv este angajatul Serviciului de Furturi Autor. Reprezentanții sindicatului afirmă că ar exsta peste 15 angajați care au contactat noul coronavirus.

„Focar de infecție cu coronavirus la Poliția Capitalei. În urma cu aproximativ o saptămână, după ce a existat prima confirmare a infectării cu coronavirus a unui polițist din cadrul Serviciului de Furturi de Auto, s-a mușamalizat situația. Acum, numărăm peste 15 polițiști posibil infectați și alti aproximativ 20 de polițiști în izolare, care își așteaptă verdictul. Nu vorbește nimeni însă despre numărul de infectați din familiile polițiștilor.

În ultimele zile au fost înregistrate mai multe apeluri de urgență din partea membrilor familiilor polițiștilor care acuzau simptomele specifice coranvirusului. Iar dacă vă întrebați de ce s-a întâmplat acest lucru, este simplu, avem pe de o parte incompetența șefilor care nu au înțeles să ia măsuri pentru împărțirea colectivului la muncă în schimburi de 12 ore sau 24 de ore, iar pe de altă parte despre frica de a sesiza că există un potențial focar”, se arată în comunicatul Sindicatului Europol.

Adauga un comentariu