Actualitate

Alertă la Slănic, unde o stradă s-a surpat. Măsurile luate de autorități

Publicat: 25 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă la Slănic unde o stradă s-a surpat. Măsurile luate de autorități
Alertă la Slănic, unde o stradă s-a surpat. Măsurile luate de autorități

Autoritățile prahovene au decis joi, referitor la situația de urgență din orașul Slănic Prahova, unde o porțiune a unei străzi s-a prăbușit, evacuarea unor imobile din zonă, interzicerea completă a traficului, atât rutier cat și pietonal, precum și efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului.

Amintim că o parte a unei străzi din Slănic, județul Prahova, s-a surpat joi dimineață, chiar în fața sediului Poliției din localitate. Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a informat că 20 de persoane au fost evacuate din zonă și că a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Măsurile luate de autorități

Într-un comunicat remis joi seară, după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, autoritățile locale anunță că, „după evaluarea preliminară efectuată de experții cooptați în gestionarea acestei situații de urgență, au fost adoptate următoarele măsuri preventive:

– Extinderea perimetrului de siguranță, prin evacuarea unei scări de bloc a unui imobil din vecinătate, a postului de poliție și a unui operator economic;
– Interzicerea completă a traficului, atât rutier, cat și pietonal în zona perimetrului de siguranță;
– Efectuarea zilnică de măsurători de specialitate pentru a se determina dacă terenul continuă să se deplaseze;
– Inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea expertizei de specialitate care are ca scop stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului;
– Monitorizarea permanentă a situației”.

„La nivelul autorității publice locale au fost identificate spații pentru cazarea persoanelor”

Cominicatul precizează totodată că „la nivelul autorității publice locale au fost identificate spații pentru cazarea persoanelor din imobilele evacuate, urmând ca, în situația în care acestea vor solicita sprijin, să fie direcționate spre aceste locații”.

De asemenea, menționează sursa citată, „evenimentul este atent monitorizat la nivel central, iar echipaje operative ale IGSU, Poliției Române și ale Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației”.

Publicația locală PrahovaInfo a relatat că este vorba despre strada 23 August, iar în imaginile apărute pe rețelele de socializare se poate vedea că în zonă sunt blocuri.

Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a decis evacuarea persoanelor din zona afectată. „A fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu”, a transmis DSU.

Adauga un comentariu