Actualitate

Alertă meteo în București! Cod galben de averse și vijelii

Publicat: 28 iul. 2021
Meteorologii au emis miercuri seara avertizări Cod galben de averse și vijelii pentru București și județul Ilfov, valabile până la ora 23.45.

După codul portocaliu de caniculă, meteorologii au emis un nou cod galben de vijelie și averse în București, dar și în județul Ilfov. Rafalele de vânt sunt de peste 75 km/h și mai mulți copaci au fost doborâți. De asemenea, rețeaua electrică este puternic afectată.

Este furtună puternică în Bucureşti. Capitala „răsuflă” după temperaturile caniculare. Dacă astăzi s-au înregistrat 40 de grade Celsius, acum termometrele indică 24 de grade Celsius.

Meteorologii au emis miercuri seara avertizări Cod galben de averse și vijelii pentru București și județul Ilfov, valabile până la ora 23.45.

Mai mulţi copaci au căzut peşte maşini, cablurile electrice au fost afectate în localităţile din jurul Bucureştiului.

De asemenea, mai multe acoperişuri au fost smulse de vântul puternic. Furtuna puternică este însoţită de averse torenţiale şi descărcări electrice.

Potrivit ANM, în București și în județul Ilfov se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse ce vor acumula 15 – 20 l/mp și grindină de mici dimensiuni.

O altă avertizare Cod galben, valabilă până la ora 23.00, vizează localitățile Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Grădinari, Clejani, Mârșa, Cosoba din județul Giurgiu și Videle, Blejești, Gălăteni, Poeni, Gratia, Siliștea, Cosmești, Sârbeni, Purani din județul Teleorman.

Și în aceste zone se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Un mesaj RO-ALERT de „alertă severă” a fost transmis miercuri, 28 iulie, locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov.

Articol în curs de actualizare

Adauga un comentariu