National

Alertă pentru românii de la munte. Zeci de urși prezenți în cele mai aglomerate stațiuni

Publicat: 06 iun. 2020

Urșii pun probleme stațiunilor de la munte. Jandarmii prahoveni au atras atenția asupra pericolului, după ce în două zile au îndepărtat aproape 30 de urși.

Potrivit informaţiilor transmise, sâmbătă, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, în ultimele 48 de ore au fost înregistrate 11 intervenţii ale echipajelor în Sinaia (7), Buşteni (3) şi Azuga (1) pentru îndepărtarea a 29 de urşi, cei mai mulţi, respectiv 21, fiind semnalaţi la Sinaia, potrivit Agerpres.

Recomandările jandarmeriei

„În această perioadă de minivacanţă, Jandarmeria le retransmite turiştilor şi, de asemenea, tuturor cetăţenilor, o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi.

Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, mai arată sursa citată.

Adauga un comentariu