Actualitate

Alerte cu bombă la mai multe Tribunale din România. Pirotehniştii intervin

Publicat: 24 aug. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Alerte cu bombă la mai multe Tribunale din România. Pirotehniştii intervin
Potrivit informațiilor mass media, nu ar exista elemente care să susțină amenințarea

Din primele informaţii, cei de la Tribunalul Militar din Cluj au primit joi, 24 august, un astfel de email în care erau anunțați că în interiorul clădirii s-ar afla o bombă.

De altfel, același tip de email a fost trimis și către cei de la Tribunalul Olt, dar și de cei de la Judecătoria Buftea.

„Având în vedere informarea cu privire la amplasarea mai multor bombe în sediul Tribunalului Olt, Compartimentul de Relaţii Publice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, este abilitat să comunice următoarele: în dimineaţa zilei de 24 august a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu privire la faptul că, în sediul Tribunalului Olt, ar fi fost montate mai multe bombe”, precizează IPJ Olt. Conform sursei citate, au fost informate instituţiile partenere cu atribuţii în acest domeniu, iar în funcţie de verificările şi informaţiile obţinute vor fi dispuse măsurile ce se impun.

Alertă cu bombă în spitalele din București

De altfel, miercuri, 23 august, au fost trimise email-uri către mai multe unități medicale, către spitale importante din București și chiar către Ministerul Sănătății, în care se anunța, de altfel, același lucru, că în aceste unități sunt plasate bombe care vor exploda.

Este vorba despre Spitalul de Oftalmologie, Spitalul Fundeni, Spitalul Marius Nasta și Spitalul Bagdasar Arseni. La fel și Institutul Ana Aslan dar și Ministerul Sănătății.

Reprezentanții spitalelor au primit mesaje prin care erau anunțați că în instituție au fost amplasate bombe: ”Am depus multe bombe în spital. Aceste bombe vor exploda în câteva ore. Multă lume va deceda!”, se arată în mesaje.

Potrivit informațiilor mass media, nu ar exista elemente care să susțină amenințarea.

Până la acest moment s-au făcut verificări la Tribunalul Militar din Cluj. Acolo se pare că nu se confirmă această informație.

”În urma verificărilor efectuate în incinta Spitalului cu personalul propriu și cel al firmei de pază nu se constată existența vreunui echipament, colet sau bagaj suspect.

Reprezentanți ai Secției 15 Politie s-au deplasat de asemenea la SCUBA pentru masuri specifice.

Activitatea Spitalului se desfășoară în continuare în parametri normali”, au transmis reprezentanții Spitalului Bagdasar Arseni.

Comentarii
Adauga un comentariu