Actualitate

Alexandru Coita: „Protestele din SUA prevestesc viitorul: avem de ales între solidaritate și haos” – Video

Publicat: 31 mai 2020

 

Co-preşedintele Platformei Social Liberale, Alexandru Coita, a vorbit despre protestele din SUA. Acesta consideră că, ceea ce se întâmplă în America ar trebui să ne dea de gândit.

„Protestele din SUA prevestesc viitorul: avem de ales între solidaritate și haos. Ciocnirile violente din SUA nu sunt din păcate nimic nou și nu trebuie să fie o cauză de panică. Mișcarea “black lives matter” este veche deja de câțiva ani iar tensiunile rasiale vin din istoria Statelor Unite. Dar asta nu înseamnă că America e un stat eșuat!

În schimb, ce vedem azi peste Ocean ar trebui să ne dea de gândit și nouă. După criza COVID-19, oamenii nu vor mai tolera discriminarea, nu vor mai accepta să fie puși în planul doi. România este o țară cu aproape 5 milioane de cetățeni care trăiesc în sărăcie, abandonați de stat și care așteaptă o mână de ajutor: dar nu pomeni ca până acum, ci o „undiță” prin care să-și poată schimba în bine viata.

România trebuie să pună STOP derapajului spre statutul de republică bananieră, cu diferențe uriașe între bogați și săraci. Civilizația spre care aspirăm ne spune clar: prosperitatea nu poate fi atinsă decât prin solidaritate. Cred că ne-am săturat cu toții de haiducie și baroniade. Nu? Voi reveni pe acest subiect dar și pe multe altele. Curând.”, a declarat Alexandru Coita.

Adauga un comentariu