National

Alexandru Mischie, medic roman din Franta, mesaj DUR pentru medicii romani: „Cei care continua sa accepte spaga ar trebui bagati la puscarie”

Publicat: 19 iun. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Mischie medic roman din Franta mesaj DUR pentru medicii romani Cei care continua sa accepte spaga ar trebui bagati la puscarie
1

Alexandru Mischie, fiul lui Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj si PSD Gorj, cunoscut drept unul dintre primii baroni ai partidului, este un medic extrem de apreciat in Franta – medic cardiolog si coordonatorul activitatii de cardiologie interventionala si al unitatii de terapie intensiva coronariana de la Spitalul Montlucon.

Alexandru Mischie este de parere ca in conditiile in care nivelul salarial al medicilor din spitalele din Romania au ajuns aproape la acelasi nivel cu cel din Occident,  nu mai exista motive pentru ca pacientii sa mearga cu plicul la medic iar cei care mai iau spaga ar trebui sa fie bagati in puscarie.

”Am inteles de la colegi si de la cunostinte ca salariile medicilor au crescut foarte mult in Romania. Un medic castiga mai mult de 100 milioane lei. Sunt salarii mai mult decat decente, tinand cont de faptul ca in Franta un medic castiga in jur de 4.000 de euro pe luna. Sunt salarii aproape echivalente cu salariile din Franta. 

Vezi si: Ilie Serbanescu – Scrisoare dureroasa deschisa catre toti romanii. Citeste si da mai departe

In contextul in care s-au marit salariile foarte mult, acest obicei cu plicul la medic ar trebui sa dispara complet, iar medicii care continua sa accepte lucrul acesta ar trebui bagati la puscarie. Este foarte simplu. Eu cred ca sunt putini medici care fac acest lucru. Cred ca reprezinta o minoritate”, spune Mischie.

De asemenea, medicul stabilit in Franta sustine ca banii destinati sistemului de sanatate sunt folositi de manageri  in alte scopuri: 

”Fondurile de dotare si de construcie a spitalelor nu sunt manageriati in mod corespunzator. Pana in 2013 se «sifonau» foarte multi bani. Toti banii care se aduna de la Casa de Asigurarii nu se varsa in sistemul medical. Sunt enorme de multi bani. Acesti bani sunt adunati de guvern si doar o parte din ei sunt alocati din nou sistemului medical“. 

Alexandru Mischie a absolvit in anul 2005 a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie «Carol Davila» din Bucuresti. Acesta conduce o sectie de la un spital din Franta si are competente si supraspecializari in: ecografie transtoracica, terapie intensiva coronariana, reabilitare cardiaca, ecografie vasculara, hipertensiune arteriala si cardiologie interventionala. Acesta ocupa functia de presedinte al grupului de lucru in cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth, societate cu peste 90 de filiale nationale in toata lumea. 

Adauga un comentariu