Actualitate

Alexandru Rafila a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Sănătății

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Sănătății
Dr. Alexandru Rafila este noul ministrul al Sănătății

Dr. Alexandru Rafila a primit aviz pozitiv pentru funcția de ministrul al Sănătății din partea comisiilor de specialitate din Parlament.. Acesta a fost votat astăzi, 24 noiembrie 2021.

Noul ministru al Sănătății a declarat că vor urma mai multe schimbări în sistemul sanitar din România.

Alexandru Rafila este noul ministru al Sănătății

Printre primele declarații ale dr. Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde și despre producerea vaccinurilor anti-COVID-19 la Institutul Cantacuziono. Acesta a declarat faptul că

„Noi vom folosi certificatul verde în integritatea lui. Este un proces complex. Capacitatea de a produce vaccinuri în Institutul Cantacuzino se referă şi la capacitatea umană. Dacă putem ajuta aceste eforturi o putem face. Trebuie să avem o unitate care în situaţii pandemice să poată producă vaccinuri. Trebuie să creştem şi din punct de vedere cantitativ o producție.

Vreau să vă dau o informaţie, este prima dată în primii 31 de ani când Ministerul Sănătății este în subordinea MAI. El niciodată nu a fost în subordinea vreunui minister. El mereu a avut o autonomie. Nu am spus că trebuie să treacă în subordinea Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, despre introducerea certificatului verde

Acesta declarat în timpul ședinței faptul că în ceea ce privește certificatul verde, acesta nu trebuie văzut ca un mod de opresiune, acesta fiind introdus în momentul potrivit pentru a veni în ajutorul românilor.

”Certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus într-un moment oportun”, a afirmat, miercuri, Alexandru Rafila, explicând că nu este împotriva introducerii certificatului în anumite domenii de activitate. Rafila a făcut apel la vaccinare: ”Dacă vreţi să avem sărbători fericite, trebuie să ne protejăm vârstnicii din familie, să-i vaccinăm şi să avem sărbători liniştite”.

De asemenea, tot Alexandru Rafila, a mai precizat faptul că dacă vaccinul nu ar fi fost introdus, ar fi existat mult multe decese sau persoane care ar suferi de schele post-COVID-19.

Alți miniștri au primit aviz pozitiv

Tot astăzi, 24 noiembrie 2021, și Dan Vîlceanu a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament. pentru a fi ministru la Investiții și Proiecte Europene. Acesta a primit din partea comisiei pentru afaceri europene 17 voturi pentru, 8 împotrivă și o abținere.

”Dincolo de cei 29 de miliarde pe care-i vom putea lua prin PNRR, foarte important este că avem aceste 64 de reforme care vor schimba România, reforme uitate în cei 30 de ani de la Revoluție. Aș vrea să avem o dezbatere, să putem discuta, nu numai astăzi, dar și în viitor, ca dialogul nostru să fie permanent” a spus Dan Vîlceanu. Cu privire la PNRR, el spune că ”dacă există o întârziere mică, ea poate fi recuperată”, acuzând și situația politică în acest sens.

De asemenea, Toți miniștrii din Guvernul Ciucă ce au fost până acum în comisiile de specialitate din Parlament au primit avize pozitive, printre care și Sorin Grindeanu.

Adauga un comentariu