National

Alexandru Rafila anunță că au fost achiziționate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal

Publicat: 26 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila anunță că au fost achiziționate 15 milioane de doze de vaccin antigripal
Alexandru Rafila ia în serios amenințările nucleare alea lui Vladimir Putin. Ce a spus despre pastilele de iod

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, că au fost achiziționate în acest moment 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal: „În cursul aceste săptămâni vor fi livrate Direcției de Sănătate Publică și restul de 500.000 de doze”.

Alexandru Rafila anunță că au fast achiziționate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal. Ministrul Sănătății a transmis că și-a dorit foarte mult ca acest lucru să se întâmple.

Alexandru Rafila: „Am ținut foarte mult la acest lucru”

În cazul în care dozele de vaccin nu erau distribuite la timp, ar fi dus la o adresabilitate scăzută, un interes scăzut al populației pentru vaccinare.

„Am ținut foarte mult la acest lucru, din două motive, ca să generăm campania de vaccinare în trimestrul al treilea, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru și să nu mai fim puși în situația care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccinuri la mijlocul lunii decembrie sau în luna ianuarie, ceea ce a dus la o adresabilitate scăzută, un interes scăzut al populației pentru vaccinare, a creat tensiuni și nu în ultimul rând, au rămas cantități importante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate”, spune Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila mai spune că distrugerea unor vaccinuri în cantități mari nu este în regulă, deoarece dacă există o bună planificare din momentul aprovizionării, atunci nu se ajunge la distrugerea acestora.

Ministrul Sănătății: „Sperăm să reușim în acest an să convingem cât mai multă lume să se vaccineze”

Ministrul Sănătății își dorește o bună colaborare cu medicii de familie pentru a reuși să convingă cât mai multă lume să se vaccineze.

„Distrugerea unor cantități mari de vaccinuri nu este în regulă. Cantități mari de vaccinuri nu trebuie în niciun fel distruse. Trebuie o bună planificare, dar buna planificare depinde și de momentul aprovizionării.

Sperăm ca împreună cu medicii de familie să reușim în acest an să convingem cât mai multă lume să se vaccineze”, menționează Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, categoriile eligibile pentru vaccinare sunt pacienții cu afecțiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele și copiii și bătrânii din centrele de ocrotire, precum și personalul medical, cel de îngrijire, care lucrează în aceste centre.

Adauga un comentariu