Actualitate

Alexandru Rafila, anunțul momentului despre eliminarea restricțiilor din România – VIDEO

Publicat: 14 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila anunțul momentului despre eliminarea restricțiilor din România - VIDEO
Dr. Alexandru Rafila susține că restricțiile se vor relaxa în România atunci când numărul de persoane internate la ATI va scădea

În aceste momente, Alexandru Rafila face mai multe anunțuri legate de eliminarea restricțiilor din România. Declarațiile vin în contextul în care România trece printr-o descreștere a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19.

De reamintim faptul că tot mai multe țări din Europa au anunțat faptul că vor elimina restricțiile împotriva COVID-19. De exemplu, Danemarca a renunțat complet la măsurile restrictive, iar Spania sau Italia au relaxat unele măsuri.

Alexandru Rafila vorbește despre eliminarea restricțiilor din România

Ministrul Alexandru Rafila a menționat că în momentul de față tot mai multe țări europene după ce numărul de persoane internate la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă a scăzut. De asemenea, România se va alătura acestora, însă cu precauție.

Fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății afirmă că în valul cinci al pandemiei s-au efectuat cu mult mai multe teste comparativ cu valul al patrulea.

„Cifrele ne arată că am intrat pe un trend descendent, care trebuie să se cupleze cu alți doi indicatori ca să putem discuta despre ridicarea restricțiilor și chiar despre o eventuală renunțare la starea de alertă, la un anumit moment. În primul rând este vorba despre scăderea numărului de persoane internate, dar, mai ales, este vorba despre scăderea numărului de pacienți internați la Terapie Intensivă. În țările europene, în care s-a decis renunțarea la cea mai mare parte dintre restricții, au puține persoane internate în secțiile ATI. Sunt țări cu un grad de acoperire mare vaccinală”, a spus dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, despre supraaglomerarea spitalelor din România

Ministrul Sănătății afirmă că pe teritoriul statului român vor fi relaxate treptat restricțiile pentru a nu înregistra un număr mare de decese și astfel nu a supraaglomera unitățile medicale. În continuarea declarației sale, medicul Alexandru Rafila susține că tulpina Omicron este dominantă în România cu peste 90 la sută din totalul secvențierilor.

”Lucrul important este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții și să nu mai reprezinte un tip de patologie amenințătoare de viață, ci să reprezinte – dacă vreți – o infecție banală. Ne pregătim categoric pentru ridicarea restricțiilor, dar cu precauție, pentru a nu crește numărul deceselor și pentru a nu supraaglomera spitalele din România. Nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment decât când acest indicator al gradului de ocupare al secțiilor ATI începe să scadă în mod susținut”, a mai menționat ministrul Sănătății.

Mai multe țări din Europa elimină restricțiile anti-Covid-19

Având în vedere faptul că tulpina Omicron nu prezintă un adevărat pericol, conform specialiştilor, tot mai multe state din Uniunea Europeană au decis să elimine restricţiile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Danemarca, Suedia şi Portugalia au eliminat aproximativ în totalitate măsurile anti-Covid-19. Astfel, în aceste ţări nu se mai poartă masca de protecţie în aer liber, s-a renunţat la telemuncă şi nu mai este nevoie de certificatul verde.

Iar o altă veste bună este cea a prelungirii programului de funcţionare a cluburilor, restaurantelor şi barurilor.

În perioada imediat următoare este preconizat ca și pe teritoriul României să fie eliminate restricțiile împotriva noului coronavirus, susține Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu