National

Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei? Cine îl propune pe medic

Publicat: 23 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila candidat la Primăria Capitalei Cine îl propune pe medic
„Transportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București"

Profesorul Alexandru Rafila ar putea candida la Primăria Capitalei. Lovitura pe scena politică este pregătită de Pro România.

Pentru a lvoi în PSD și în Gabriela Firea, Victor Ponta intenționează să-I propună lui Alexandru Rafila să candideze pentru postul de primar al Capitalei.

Anunțul nu a fost făcut public, iar medicul Alexandru Rafila, aflat în acest moment în străinătate, nici nu a confirmat, nici nu a infirmat vestea apărută în spațiul public.

Întrebat despre o astfel de variantă, Victor Ponta a spus: „M-aş bucura, pentru că am o părere foarte bună despre domnia sa”.

O altă variantă luată în considerare este cea în care Robert Negoiță se va alia cu Victor Ponta și va candida atât la Primăria Capitalei, cât și la Sectorul 3, iar dacă va câștiga cele 2 funcții, atunci va opta pentru una dintre ele.

Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei: Liderii Pro România vor și susținerea PSD

Unul dintre liderii Pro România, Ion Mocioalcă, susține însă că o coaliție între PSD-ALDE și ProRomânia ar fi necesară, deși se teme că, din cauza unor orgolii personale, o înțelegere este departe de a fi realizată.

„Dacă judecăm cu ficatul, evident că nu putem trece peste divergențe sau peste orgolii personale, a spus secretarul general ProRomânia. Asta, de fapt, își doresc adversarii noștri.  Alianța de Centru-Stânga (PSD-PRO-ALDE) este o necesitate politică pentru fiecare dintre partide. Coagularea Opoziției este singura formulă care ne permite să câștigăm alegerile. Este o strategie pe care Dreapta a folosit-o întotdeauna cu succes, iar Stânga a ignorat-o, din orgoliu”, a spus Mocioalcă.

O alianță cu PSD

Liderul Pro România lasă de înțeles că și-ar dori o coaliție cu PSD pentru a crea o stângă puternică în România și spune că dacă acest lucru nu se va realiza vor avea de pierdut toate partidele de stânga.

„De 16 ani, Stânga nu a mai reușit să câștige alegerile prezidențiale în România. CDR sau Alianța DA nu numai că au câștigat alegeri, dar au câștigat prezidențialele și au schimbat paradigma politică din Romania prin direcția politică pe care a imprimat-o Președintele.  Dacă nu vom realiza aceasta Alianță, o să pierdem cu toții“, a precizat Ion Mocioalcă.

Reprezentantul partidului lui Victor Ponta crede că lipsa unei alianțe între partidele de stânga va duce la câștigarea alegerilor de către Dreapta politică.

„La locale vom avea mai puțini primari fiecare dintre noi luați separat decât împreună, fiindcă ne vom concura reciproc, în vreme ce Dreapta se va întări. În lipsa acestei alianțe, Dreapta își va putea clama victoria în alegerile locale și va spune că aceasta este rezultatul unei guvernări eficiente și a modului ”minunat” în care au gestionat pandemia, deși noi toți știm că nu e așa“, susține secretarul general al Pro România.

Mai mult, Mocioalcă este de părere că o eventuală victorie a Dreptei la alegerile locale va duce și la câștigarea alegerilor parlamentare de către PNL și celelalte partide dreapta cu care va intra într-o eventuală alianță.

„Vor avea o majoritate parlamentară, vor avea primi trei oameni în stat și vor destabiliza structurile de putere din partidele de Stânga”, a concluzionat Mocioalcă.

Adauga un comentariu