Actualitate

Alexandru Rafila, despre alegerile anticipate: „Percepția publică este în schimbare în favoarea PSD”

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila despre alegerile anticipate Percepția publică este în schimbare în favoarea PSD
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Alexandru Rafila, a spus că varianta alegerilor anticipate se poate lua în calcul, în timp ce coaliția guvernamentală trece printr-o criză de proporții

Vicepreședintele Camerei Deputaților, profesorul Alexandru Rafila, a menționat astăzi, 19 aprilie 2021, faptul că varianta alegerilor anticipate se poate lua în calcul, vreme ce coaliția guvernamentală trece printr-o criză de proporții.

Partidul Social Democrat îl propune prim-ministrul al României pe Alexandru Rafila, confirmă el:„Da, a fost o propunere”. Totuși, când vine vorba de formarea unui guvern cu partidul AUR, Rafila a transmis, la Digi 24:

„Nu, nu se pune problema așa. Trebuie să ajungem întâi în situația în care PSD să fie invitat de către președinte să încerce să facă un guvern. Nu e vorba despre așa ceva în acest moment”, a menționat Alexandru Rafila.

Varianta alegerilor anticipate, tot mai probabilă

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că percepția publică este în schimbare față de PSD, într-o manieră pozitivă, astfel varianta alegerilor anticipate este tot mai probabilă.

„Mai există o variantă, varianta alegerilor anticipate. Opinia noastră este că percepția publică este în schimbare în favoarea Partidului Social Democrat și probabil că dacă actuala structură de putere nu mai corespunde votului dat în luna decembrie, ar trebui organizate astfel de alegeri”, a adăugat deputatul Alexandru Rafila.

„Din această criză politică nu se știe dacă PSD câștigă, dar cu siguranță nu pierde”, mai spune Rafila. „Pierde România prin această inconsecvență și neseriozitate mai ales în gestionarea sănătății”, continuă el.

Se pot organiza alegerile anticipate în contextul epidemiologic actual?

În contextul actual al pandemiei de Covid-19 există posibilitatea organizării alegerilor anticipate, însă doar după respectarea anumitor pași legali. Primul pas ar fi ca președintele Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul și să convoace alegerile. Mai apoi, durează câteva luni pentru a organiza cele necesare.

„Este un proces care durează, (…) nu ne hotărâm azi și le facem mâine. Durează un anumit timp. Din punct de vedere legal, durează câteva luni. În primul rând trebuie să ajungi în situația în care președintele să dizolve Parlamentul și să convoace alegeri”, a mai transmis Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu