Actualitate

Alexandru Rafila, despre categoriile predispuse la decese din cauza COVID-19: „Cele mai frecevente cauze de deces sunt acestea două”

Publicat: 28 apr. 2020
Medicul Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri: „Nu putem spune că am încheiat problema legată de pandemie“
Medicul Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri: „Nu putem spune că am încheiat problema legată de pandemie“

Alexandru Rafila a declarat la Antena 3 că pacienții care mor cel mai frecvent din cauza coronavirusului sunt cei din categoria de peste 60 de ani, cu afecțiuni cardio-vasculare și diabet.

”Noi avem o epidemie moderată. Nu e nimic neașteptat dacă ne uităm la proporția cazurilor de coronavirus. Cele mai multe cazuri de decese au fost după vârsta de 60 de ani. Opinia generală că sunt mai afectate persoanele vârstnice și cele care au comorbitități e reală. Și că grupele de vârstă care fac mai frecvent boala au mortalitate mult mai mică. E trendul așteptat de oamenii care lucrează în zona de sănătate publică.

Mai mult, ordinea afecțiunilor coincide și cu afecțiunile care provoacă mortalitatea generală în România. Primul loc sunt afecțiunile cardio-vasculare, urmate de diabet și de bolile neoplazice. Cele mai frecevente cauze de deces sunt acestea două.”, a spus Alexandru Rafila.

Comentarii
Adauga un comentariu