Actualitate

Alexandru Rafila este şocat de faptul că tot mai mulți români cred în medicamente minune ce nu au studii clinice

Publicat: 23 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila este şocat de faptul că tot mai mulți români cred în medicamente minune ce nu au studii clinice
Medicul Alexandru Rafila nu crede în medicamentele miraculoase care nu au studii clinice în spate

Medicul Alexandru Rafila a declarat, în direct la un post de televiziune, despre faptul că este şocat şi surprins de faptul că tot mai mulți români au încredere în medicamente minune ce nu au în spate studii clinice.

Medicul şi reprezentantul României la OMS spune că nu are încredere în acest tip de medicamente mai ales că presupusele beneficii sunt doar afirmate, nicidecum demonstrate.

Ce spune Alexandru Rafila despre medicamentele minune care nu au în spate teste

Într-o intervenţie la postul de televiziune Antena 3, Alexandru Rafila este de părere că românii nu ar trebui să creadă în medicamente care nu şi-au dovedit eficientitatea. În altă ordine de idei, Rafila consideră că la partea cu comunicarea, autorităţile române nu gestionează bine acest lucru şi unele apariţii în spaţiul public au făcut ca românii să creadă în acest lucru:

„Nu cred în tratamentele-minune. Diferenţa între tratamentele-minune şi tratamentele agreate medical este ca medicamentele-minune sunt doar afirmate dar nu sunt demonstrate (…) Pe mine ce mă frapează este uşurinţa cu care oamenii îmbrăţişează un tratament-minunte despre nu sunt studii, în schimb sunt reticenţi faţă de un vaccin care are în spate studii clinice. Mi se pare ciudat. Partea de comunicare nu a fost întotdeauna cea mai izbutită şi a dus la aceste îndoieli ale publicului. Sunt apariţii în zonă publică care nu fac nimic altceva decât să se hrănească din această zonă de aşteptare a oamenilor pentru un medicament miraculos”, a declarat Alexandru Rafila la antena3.

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă Ivermectină în tratarea COVID-19

În cursul zilei de luni, 22 martie 2021, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a oferit un punct de vedere legat de controversatul Ivermectină. Aceştia au explicat că nu se recomandă tratarea infecţiei cu COVID-19 cu ajutorul acestui medicament pentru că incă nu sunt studii clinice consistente în acest sens şi nu este dovedită, din punct de vedere ştiinţific eficientitatea acestui medicament.

De altfel, Adina Alberts spunea că în România, alături de mai mulţi medici au lansat mai multe studii clinice pentru Ivermectină

„Vă anunț cu entuziasm că, împreună cu un numeros colectiv de medici din România, am inițiat un Studiu Clinic privind Ivermectina.

Este vorba despre PRIMUL studiu inițiat în România pentru a evidenția efectele acestei substanțe împotriva Covid, dar și pentru a evidenția eficiența Ivermectinei în prevenirea infectării cu Sars-Cov2. În realizarea acestui studiu clinic, cerem atât sprijinul Academiei de Științe Medicale, ca și al specialiștilor în boli infecțioase de la Spitalul Clinic “Victor Babeș” din București, precum și al unui număr important de medici ATI. spunea medicul Adina Alberts.

Nici Flavia Groșan, medicul care a afirmat că a vindecat peste 1000 de bolnavi de COVID-19 susținea că nu folosește o schemă de medicamente bazată pe Ivermectină și trage un semnal de alarmă spunând că un pacient a vrut să se sinucidă după ce a luat acest medicament:

”Eu nu o să folosesc Ivermectina niciodată. Nu înțeleg un antiparazitar ce caută în pneumonie cum nu înțeleg nici Kaletra care se folosește în SIDA ce caută în pneumonie. Am avut un pacient care a luat 3 zile Ivermectină și m-a sunat că vrea să se arunce de la etaj, deci atenție la ce tulburări psihice dă” a adăugat medicul pneumolog.

Adauga un comentariu