National

Alexandru Rafila recomandă absinența pentru a evita infectarea cu variola maimuței

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila recomandă absinența pentru a evita infectarea cu variola maimuței
Alexandru Rafila vorbește despre valul 6 COVID-19 din România

Alexandru Rafila a intervenit pentru a face unele precizări despre absinența în prevenirea infectării cu variola maimuței. Ministrul Sănătății a recomandat folosirea prezervativului sau nepracticarea sexului.

Vă aducem aminte faptul că a fost semnalat primul tânăr cu variola maimuței în România, la un individ care s-a ales cu dosar penal pentru că a refuzat să transmită cu cine a intrat în contact direct.

Alexandru Rafila, despre absinență și variola maimuței

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recomandat practicarea absinenței sexuale pentru a preveni infectarea cu variola maimuței. Recomandarea s-a făcut în contextul în care începutul verii vine la pachet şi cu numeroase evenimente care duc la relații sexuale întâmplătoare. Ministrul a punctat că nu s-a referit la relaţiile sexuale din interiorul cuplurilor.

„Aș vrea să fac și eu o clarificare, pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi apropo de acest subiect legat de variolă maimuței. Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau a relațiilor cu persoane întâmplătoare, persoanele cunoscute. Nu se referă la o viață fără riscuri, deci cine își asumă astfel de riscuri … Am dat o astfel de recomandare, evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secrețiilor. Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care putem să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru așa ceva”, a declarat Rafila, informează Mediafax.

Desigur, sfaturile ministrului Sănătății nu au fost văzute cu ”ochi buni” de către mulți internauți. Așadar, pe rețelele de socializare au apărut numeroase critici, dar și glume pe această temă.

Variola maimuței se transmite pe cale sexuală

Variola maimuței este noua boală care a speriat Europa dar și SUA sau Canada. Modul de transmitere poate fi şi sexual, dar sunt şi alte feluri în care se poate contacta virusul care se găsește în special în Africa. Problema în transmitere a fost faptul că sunt zeci, sute de cazuri de persoane care au fost infectate și care nu au avut un istoric de călătorie în Africa.În acest context sunt mai multe țări care au impus restricții cum ar fi izolarea la domiciliu. Sunt mai multe necunoscute în cazul infectărilor cu variola maimuței, iar în acest sens sunt cercetători care studiază modalitatea prin care se transmite virusul dar și efectele pe care le are acesta pe termen lung.

În altă ordine de idei, chiar și termenul în sine este unul văzut a fi controversat. Recent, oficialii OMS au transmis că termenul folosit poate fi discriminatoriu și că ar trebui să fie schimbat. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat marți dimineață că organizația „colaborează cu parteneri și experți din întreaga lume pentru a schimba numele virusului variolei maimuțelor”.

Așadar, vom vedea dacă sfatul lui Alexandru Rafila va avea un ecou, iar tinerii din România vor practica absinența pentru a preveni o infectare cu variola maimuței.

 

Adauga un comentariu