Actualitate

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel au fost ignoraţi de Guvern în actul de gestionare a pandemiei de COVID

Publicat: 19 oct. 2020
Streinu Cercel si Alexandru Rafila au fost ignorți de Guvernul PNL în gestionarea crizei de COVID-19
Streinu Cercel si Alexandru Rafila au fost ignorți de Guvernul PNL în gestionarea crizei de COVID-19

Lucruri interesante ies la iveală. Se pare că prof. dr. Alexandru Rafila şi prof. dr. Adrian Streinu Cercel ar fi fost ignoraţi de Guvern în actul de gestionare a pandemiei de COVID. Declaraţiile controversate le aparţin celor doi care au fost invitaţi la un post de televiziune.

În ciuda experienţei şi a recunoaşterii internaţionale de care se bucura cei doi, Guvernul nu a considerat că este nevoie de serviciile celor mai sus aminiti.

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel sunt ignoraţi de Guvern.

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel au declarat aseară, în direct la Antena 3 faptul că Guvernul i-a ignorat şi că ceea ce este mai grav este ca în pofida creşterii numărului de infectări cu COVID-19, Comitetul Tehnic Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu s-a mai întrunit de multă vreme. Existenţa acestui comitet este justificată în gestionarea numărului mare de infectări cu COVID-19, susţine profesorul Alexandru Rafila.

„Eu personal am contacte relativ puține cu zona guvernamentală. Sunt în două comisii tehnice, Comisia de Tehnică a Ministerului Sănătății, acolo mă întâlnesc cu colegii, lucrăm, facem propuneri către minister, care sunt sau nu sunt agreeate și mai există un Comitet Tehnic la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, însă acela nu s-a mai întrunit de mai mult timp”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

5% din cazurile de îmbolnăviri zilnice ajung la Terapie Intensivă

Profesorul Adrian Streinu Cercel a lansat un avertisment în contextul pandemiei de COVID. Acesta a explicat telespectatorilor faptul că, 5% din cazurile de COVID-19 care sunt depistate zilnic în România vor ajunge la Terapie Intensivă. În altă ordine de idei, acesta a declarat că nu face parte din nicio comisie din cadrul Ministerului Sănătății, deşi are contacte cu ministrul Sănătății, având și intaniri pe tema Terapiilor Intensive. În încheiere acesta a menţionat că în urmă cu câteva zile s-a desfăşurat o întâlnire cu toţi reprezentanţii spitalelor care sunt COVID:

„Eu nu fac parte din comisiile Ministerului Sănătății, dar am contacte cu ministrul Sănătății și am avut întâlniri pe tema terapiilor intensive și ce avem de făcut cu ele și a fost o întâlnire zilele trecute cu toți reprezentanții spitalelor care sunt Covid, respectiv cu șefii de la terapia intensivă și am discutat despre modul în care vom putea susține pacienții critici, pentru că 5% din ceea ce vedem noi în fiecare zi ajung la terapie intensivă”, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel.

Apartinenta pe listele PSD ar putea fi o explicaţie

Este bine ştiut faptul că cei doi medici vor ocupa locuri eligibile pe listele PSD București. Alexandru Rafila va candidat pentru Camera Deputaților, iar prof. dr. Streinu Cercel va candida pe locul 2 la Senatul României. Acest lucru ar putea explica faptul că Guvernul nu doreşte să aibă o legătură cu cei doi.

În altă ordine de idei, Ludovic Orban a criticat decizia celor doi de a candida pentru un post în Parlamentul României. Premierul considera că cei doi îşi vor pierde credibilitatea

Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu-Cercel, care ai fost în frontul de luptă anti-COVID, să te duci să candidezi la PSD? Oare ce a putut să le promită, să te duci să candidezi la PSD, care a torpilat sistematic, de şapte luni de zile, tot efortul autorităţilor şi al specialiştilor făcut pentru a limita creşterea numărului de cazuri? Eu, personal, nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer (…) a menţionat Ludovic Orban.
Adauga un comentariu