National

Alexandru Rafila susține că Vlad Voiculescu a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila susține că Vlad Voiculescu a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică
Alexandru Rafila susține că există riscul supraîncărcării sistemului imunitar din cauza dozelor de rapel

Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentantul României la OMS, a declarat miercuri seara că fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar fi modificat condițiile unui concurs pentru ocuparea unui post la Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Profesorul Alexandru Rafila susţine că are documente care dovedesc faptul că fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar fi încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, modificând condițiile de concurs pentru ca unul dintre consilierii săi să poată ocupa o poziție în cadrul acestei instituții.

”Domnul ministru a schimbat, şi pot să vă pun la dispoziție documentele semnate de domnul ministru, mai multe ordine prin care a modificat condițiile de concurs, încât unul dintre consilierii lui să poată să ocupe această poziție, a anulat comisia de concurs, a modificat şi condițiile legate de organizarea concursului în scopul de a genera un control asupra INSP care era un control politic, nu era vorba de un control profesional”, a mai precizat Alexandru Rafila.

El a mai precizat că „tărăşania asta ar fi avut şi o continuare” şi s-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică după ce „colegii de la INSP au avut obiecţii şi pe acest ordin şi la alte poziţii ale Ministerului Sănătăţii, şi obiecţii profesionale, nu obiecții subiective.”

Alexandru Rafila este de acord cu decizia luată de premierul Florin Cîțu de revocare a lui Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan

Alexandru Rafila laudă deciziile premierului de demitere din funcții a secretarului de stat Andreea Moldovan și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Este perfect justificată schimbarea doamnei Moldovan din funcție. Rolul lui Voiculescu era gestionarea acestei pandemii, s-a dovedit a fi total incapabil să o facă, Evidența faptelor a depășit orice fel de închipuire, am ajuns în sutuația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara guvernului României. Este un gest de responsabilitate a premierului, vine târziu, e evident”, a declarat Alexandru Rafila.

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a fost demis oficial din Guvern. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul e revocare.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat solicitarea premierului Florin Cîțu de demitere a lui Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-un comunicat de presă.

Florin Cîţu a anunţat oficial în această dimineață că a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan şi că a înaintat cererea către Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu