Actualitate

Alimente care iti deregleaza hormonii si imbatranesc pielea. La ce trebuie sa renunti sau sa consumi cu moderatie

Publicat: 27 feb. 2020

Alimente care îţi dereglează hormonii. Alimentaţia incorectă, stresul, oboseala, poluarea sunt doar câteva cauze ale dezechilibrelor hormonale din organism. Corpul tău are nevoie de o îngrijire atentă, indiferent de anotimp. Chiar şi acum, în sezonul rece, poţi să ai o piele fină, hidratata şi catifelată. Cum? Îţi arătăm în câţiva paşi simpli.

Alimente care îţi dereglează hormonii

Pentru că pielea să nu aibă un aspect îmbătrânit, trebuie să renunţi sau să consumi cu moderaţie următoarele alimente:

1. Lactatele

O mulţime de produse lactate conţin hormoni sintetici, care contribuie la excesul de hormoni din organism. Iar aceștia pot provoca inflamaţii sau chiar alte probleme.

2. Soia

Conţine fitoestrogeni, care pot crea un dezechilibru hormonal şi pot conduce la apariţia coşurilor. Soia este un ingredient neaşteptat conţinut în mai multe alimente. Aşadar cel mai bine ar fi să consulți etichetele produselor înainte de a le cumpăra.

Soia conţine numeroase isoflavone, substanţe cu efect asemănător hormonilor estrogeni. Multă vreme s-a crezut că au efecte benefice în prevenirea cancerului sau reducerea riscului bolilor cardiace. Studiile s-au făcut în condiţii menite să accentueze efectele benefice şi să mascheze eventualele probleme.

Totuşi, în ultimii ani au apărut şi păreri contra, deoarece s-a constatat că pot accelera creşterea tumorilor. Medicii nutriţionişti din întreaga lume, precum şi diverse autorităţi de stat eu emis avertizări în acest sens. Este recomandată evitarea suplimentelor nutritive care conţin cantităţi mari de isoflavone.

În condiţii normale, estrogenii din soia nu ar trebui să reprezinte un pericol major. Însă omul modern este expus la o cantitate mare din aceste substanţe şi din alte surse. Iar acestea duc în final la cantităţi echivalente cu pastilele anticoncepţionale, chiar şi la bărbaţi.

3. Alimente care îţi dereglează hormonii – Glutenul

Este similar lactatelor în privinţa modalităţii în care afectează organismul. Glutenul poate provoca inflamaţia la nivelul intestinului şi poate perturba nivelurile de hormoni.

Glutenul este o proteină lipicioasă care se găseşte în cereale (grâu, orz, secara etc.). De obicei, este folosit în panificaţie ca aditiv deoarece glutenul ajută la creşterea produselor de panificaţie. Este ceea ce face aluatul elastic, pufos şi frumos crescut. Glutenul mai poate fi găsit şi în paste, bere, medicamente, pastă de dinţi, îngheţată ori mezeluri.

4. Cofeina

Ne ajută să ne dăm jos din pat dimineaţa, dar ea poate afecta şi răspunsul imun al pielii. Cafeaua şi ceaiurile pot priva corpul de vitamina B. Așadar, ar fi bine să renunţi la aceasta.loading...

Adauga un comentariu